Podravkine djevojčice rođene 2002/2003TRENERI SURADNICI // Piše voditelj Podravkine škole rukometa prof. Goran Rihtarić

Ovaj vikend u Bjelovaru je odigran 2. krug NMRL za djevojčice rođene 2000. godine i mlađe. Rezultati: Podravka – Veliko Trojstvo 8:12(4:5).

U nastupu djevojčica nema apsolutno nikakvog imperativa rezultata, već je cilj da sve igračice dobiju određenu minutažu, da uče i napreduju kroz igru te da se vesele svakom dobrom potezu na igralištu. Samo na takav način ćemo s njihovih navršenih 18 godina doći do igrača za prvu ekipu, što je i primarni cilj Škole rukometa RK Podravka.

Prvu utakmicu sa RŠD Bjelovar fantastično su otvorile naše golmanice, koje su nizom odličnih obrana, uz pomoć vrlo dobre Patricie Firšt u napadu, držale ekipu u izjedančenoj igri i rezultat protiv starijih i naravno puno boljih kolegica iz Bjelovara. Nažalost, zbog straha od ”velikih” igračica, obrana i izlasci na napadačice nisu ni približno na razini na kojoj bi trebali biti. Ali, pobijedit ćemo i taj strah, pa se nadamo da ćemo uskoro biti puno, puno hrabriji. Ostatak utakmice protekao je u dominaciji domaćih igračica, ali uz nekoliko lijepih poteza u napadu mladih igračica Podravke.

U drugoj utakmici sa ŽRK Veliko Trojstvo vidjeli smo veliku bitku većim dijelom utakmice, čemu je pridonijela bolja igra naše ekipe u obrani, ponovno odlične golmanice te odlična igra u napadu Patricie Firšt uz pomoć Ene Šokec. Nadamo se da će se već u utakmicama koje slijede u strijelce upisati i mnoge druge igračice, čiji su odlični pokušaji, nažalost, završavali obranama puno iskusnije golmanice protivničke ekipe. Zahvaljujući prvenstveno brzopletosti nakon osvojenih lopti, nismo uspjeli upisati pobjedu u ovoj izuzetno zanimljivoj utakmici. No, kako ŽRK Veliko Trojstvo igra izvan konkurencije (starije igračice od 2000. godišta), utakmica se registrirala rezultatom 10:0 za RK Podravku.

Ovim putem pohvalio bih sve djevojčice ekipe Podravka 5 za izuzetnu volju i trud koji ulažu na treninzima i utakmicama te za veliko, veliko veselje kojim zrače na svakom svom koraku. U takvoj atmosferi je prekrasno raditi, te se svi skupa veselimo svakom slijedećem treningu i utakmici.

2. KRUG NMRL ZA DJEVOJČICE ROĐENE 2000. GODINE I MLAĐE

RŠD BJELOVAR – PODRAVKA 25:3 (16:3)

PODRAVKA – ŽRK VELIKO TROJSTVO 8:12 (4:5) (utakmica registrirana 10:0 za Podravku)

Za Podravku su nastupile: golamnice Petra Behin, Magdalena Lončarić i Marsela Nemec; igračice u polju Patricia Firšt 9 golova, Vita Domijan, Lora Ružić, Vuljak Hannah, Anja Matovina, Antonia Pleić, Vanja Bošnjak, Lucija Jakupek, Dajana Ranilović, Lana Antolić, Leonarda Sermek, Ena Šokec 2 gola, Mia Zagrajski, Ivana Perika, Lana Vrabelj, Josipa Kusak, Anja Rojčević.

Goran Rihtarić