Putne torbe samo što nisu spremne za novi izazov koji je pred koprivničkim rukometašicama. U četvrtak će se u Poreču podići zavjesa na jednoj od najvećih rukometnih pozornica, dobro poznatog Festivala rukometa, koji se posljednjih godina održava u porečkoj ljepotici, dvorani Žatika.

Ondje će se četiri najuspješnije ženske ekipe koje su se plasirale na Final four boriti za trofej hrvatskog rukometnog Kupa za žene. Polufinalni susreti na rasporedu su 12. svibnja u 17.00 i 19.00 sati. Prvi polufinalni susret će odigrati Bjelovar i Zrinski, a odmah nakon toga u 19.00 sati u Žatiki slijedi derbi Podravke Vegete i Lokomotive.

Poznato je kako su ovaj prestižni trofej dosad osvajale Podravka Vegeta i Lokomotiva, a koprivnička je ekipa u tom izazovu dosad uspjela čak 23 puta. Kao i prošle godine i u ovoj sezoni finalni turnir su izborile Podravka Vegeta, Lokomotiva, Bjelovar i Zrinski dok je ždrijeb odlučio da će se dva najveća rivala u ovoj sezoni susresti već u polufinalu.

Polufinale su najavili trener Goran Mrđen i dokapetanica Selena Milošević.

To je već godinama pravi derbi. Mislim da neću pogriješiti ako kažem da je Kup dosad uvijek osvojila ekipa koja je pobijedila u međusobnoj utakmici Podravke i Lokomotive. Bez sumnje je ta utakmica derbi, bilo da je to u prvenstvu ili u Kupu. Šanse su kao i u svakom derbiju 50/50, a o tome će ovisiti sve, od raspoloženja vratarki, obrane pa do toga tko će manje promašiti ili imati manje tehničkih pogrešaka. Sve je otvoreno i mi idemo sa svojom željom da pobijedimo no ne sumnjam da je tako i na protivničkoj strani. Ja se nadam da ćemo mi biti ti koji ćemo slaviti – rekao je trener Goran Mrđen. 

Očekuje nas vrlo teška utakmica, rekla bih čak finale prije finala. Vrlo dobro poznajemo jedni druge, ali mislim da će nijanse odučivati u toj utakmici. Mi smo u svakom slučaju spremne, dat ćemo sve od sebe i idemo na pobjedu – rekla je dokapetanica Podravke Vegete Selena Milošević uoči polufinalnog susreta. 

Prijenos polufinalnih susreta Podravke Vegete i Lokomotive te Bjelovara i Zrinskog bit će na YouTube kanalu HRS-a dok će se finale koje je na rasporedu u subotu izravno prenositi na 2.programu Hrvatske radio televizije.

Satnica Festivala rukometa po danima:

Četvrtak, 12.05.2022.

17:00 sati – ŽRK BJELOVAR (Bjelovar) – ŽRK ZRINSKI (Čakovec)

19:00 sati – RK PODRVAKA VEGETA (Koprivnica) – RK LOKOMOTIVA ZAGREB (Zagreb)

Subota, 14.05.2022.

18:00 FINALE – izravan prijenos na HRT 2