Maskota EP juniorkiU Nizozemskoj u četvrtak, 4. kolovoza, počinje Europsko prvenstvo za juniorke rođene 1992. godine i mlađe, dakle U-19. EP se od 4. do 14. kolovoza odvija u četiri grupe.

U prvoj, u Almelu, igraju Rusija, Španjolska, Rumunjska i Slovenija, u drugoj u Arhemu Norveška, Nizozemska, Ukrajina i Austrija, u trećoj u Leeku Danska, Mađarska, Hrvatska i Poljska, a u četvrtoj skupini u Maastrichtu Francuska, Njemačka, Švedska i Srbija. U dvije četvrtfinalne skupine kvalificirat će se po dvije reprezentacije iz svake grupe, ostale će igrati za plasman od 9. do 16. mjesta.

Rezultate možete pratiti na http://www.eurohandball.com/ech/19/women/2011/round/1/Final+Tournament

Sportcentrum Leek u kojem igraju hrvatske juniorkeZa Hrvatsku nastupaju Razum, Sanader, Plahinek, Žuliček, Marinović, Jakara, Ježić, Imamović, Milić, Vučković, Sabljak, Toto, Krsnik i Podravkine rukometašice: Antonija Jukić i Lea Vukojević, koje su igrale prošle sezone, a sada su u drugim klubovima, te prvotimke Andrea Čović, Marijeta Vidak i najbolja kadetska reprezentativka Ivana Dragišić. Izbornik je Nenad Šoštarić, pomažu mu treneri Nataša Kolega i Goran Mrđen. Vladimir Vujnović je trener vratarki, a fizioterapeut je Aida Vicković.

Hrvatske rukometne juniorske reprezentacije dosad su tri puta sudjelovale na prvenstvima Europe: 1998. godine bile su 10-e, 2000. godine treće, a 204. godine pete, dok 1996, 2002., 2007. i 2009. nisu sudjelovale.

Raspored utakmica hrvatskih juniorki u Leeku u Sportcentrum Leek:

Četvrtak, 4. kolovoza u 18 sati Danska – Hrvatska

Petak, 5. kolovoza u 20 sati Hrvatska – Mađarska

Nedjelja, 7. kolovoza u 18 sati Hrvatska – Poljska.