Trešnjevka - Podravka VegetaU finalu ovogodišnjeg hrvatskog rukometnog kupa za žene igrat će Sesvete Agroproteinka i Podravka Vegeta. Sesvete su u polufimalu u subotu 30. travnja pobijedile Lokomotivu 32:28, a Podravka Vegeta Trešnjevku s 36:27.

Dobri organizatori 20. kupa, u kojem Podravka Vegeta ”lovi” svoj 17. kup, Hrvatski su rukometni savez i Ženski rukometni klub Samobor, a pokrovitelj Samoborski sportski savez.

U početku u utakmice Trešnjevka – Podravka Vegeta, očekivano, izjednačeno. Trešnjevka i Podravka Vegeta trenutno su naše dvije najbolje rukometne ženske ekipe i normalno je da je vladao obostrani respekt. U 12. minuti 6:6, u 15. minuti Trešnjevka vodi 9:8. Onda je Podravka Vegeta preokrenula. To se dogodilo u 20. minuti, kada su Koprivničanke povele s 9:10. Do kraja poluvremena 11:17, uz briljatnu igru razorne Nikice Pušić (6 golova) i nepogrešive Vesne Milanović Litre (5 golova).

U 2. poluvremenu kratko približavanje Trešnjevke. U 41. minuti pet razlike, 19:24, ali uskoro, u 45. minuti 20:27. Osim Milanović Litre i Pušić sada golove postižu Gaće, Tatari, Kožnjak. Kod Trešnjevke najbolji strijelac je Jukopila, a dobra je i Džono na pivotu. Popustile su golmanice Trešnjevke, a Jelčić u 45. minuti, nakon odličnih 13 obrana, prepušta vrata Marti Žderić. Podravkina igra povremeno je u brzim kontrama prelazila u egzibiciju, uz priznanje Trešnjevkinim igračicama za dobru igru (također i atraktivni ”cepelin” i golove s krila), bez obzira na rezultat. Važno je, zbog gledatelja, da se ekipe ne predaju i da igraju do kraja. Trener Podravke Neven Hrupec u zadnjim je minutama dao prigodu i mladim igračicama. Na kraju visoka pobjeda braniteljica kupa: Trešnjevka – Podravka Vegeta 27:36 (11:17)

Sesvete Agroproteinka u finalu

U prvoj utakmici igrali su Lokomotiva i Sesvete Agroproteinka. Sesvete su pobijedile 32:28 (18:12). Sasvim zasluženo. Djevojke Elene Nemaškalo vodile su cijelu utakmicu, povremeno i sa šest zgoditaka razlike. Prevagnula je kolektivna igra naspram dosta individualnih pokušaja Lokomotivinih igračica. I faktor golmanice bio je na strani Sesvećanki: odlično je branila Marina Razum. Velika i zaslužena radost ekipe iz Sesveta. Finale je visoki ovogodišnji rukometni domet i nagrada za višegodišnji dobar rad s podmlatkom.

POLUFINALNA UTAKMICA HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA ZA ŽENE U SAMOBORU

TREŠNJEVKA – PODRAVKA VEGETA 27:36 (11:17)

SAMOBOR – Sportska dvorana Samobor. Gledatelja: 300 Sutkinje: Helena Crnojević i Emina Kostecki Radić (obje Kutina) Nadzornik HRS-a: Dubravko Konjuh (Rijeka).

TREŠNJEVKA: Jug (2+0), Žužić (-+0), Golubić (10+0); Zovko 4(1), Mihovilović 3, Banely, Sabljak, Gašparović, Bušić 3, Komljenović, Džono 5, Blažek 3, Kajfeš 1, Jukopila 7(3), Vugec 1, Paska. TRENER: Boris Dvoršek.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (5+0), Jelčić (13+0), Kapitanović (1+-); Čović 2, Vukojević, Kožnjak 6, Pongrac, Petković 2(1), Zebić, Gaće 3, Milanović Litre 6, Pasičnik 2, Havić, Tatari 5, Nikčević 1, Pušić 9(2). TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Trešnjevka 4(4), Podravka Vegeta 4(3).

ISKLJUČENJA: Trešnjevka 8 minuta (Zovko, Bušić, Komljenović, Jukopila po 2), Podravka Vegeta 10 minuta (Milanović Litre 2+2, Petković, Havić, Nikčević po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Nikica Pušić (Podravka Vegeta).