DELO EHF Liga prvakinja vraća se u Koprivnicu! Nakon kratke pauze rukometašice Podravka Vegete dočekat će u svojoj dvorani francuski Brest Bretagne Handball, trenutno jednu od najboljih ekipa Starog kontinenta. Nažalost po mnoge, zbog epidemiološke situacije nastavlja se igranje utakmica pred praznim tribinama. Susret započinje u subotu u 16 sati, a nekoliko riječi o protivniku rekao je trener Zlatko Saračević.

Brest je sigurno legitimni kandidat ove godine za čak i osvojit’ Ligu prvakinja. Jedna su od najkvalitenijih ekipa u Europi, ekipa koja igra jako, jako dobru, čvrstu obranu, primaju malo golova, a u napadu izgledaju moćno. U napadačkom dijelu prijete Ana Gros, Jauković, Gullden, dva fenomenalna pivotmena. Opasnost dolazi sa svih strana. Igraju jako čvrstu obranu, to im je i najjača stvar, ta njihova obrana s odličnom Sandrom Toft na golu – kazao je Saračević. 

Brest je u šest dosad odigranih susreta u Ligi prvakinja upisao tri pobjede, dva remija i jedan poraz. S druge strane, RK Podravka Vegeta u četiri odigrane utakmice ima jednu pobjedu i tri poraza.

Što se naše ekipe tiče, cure stvarno dobro treniraju od izlaska iz samoizolacije, međutim osjeti se i vidi se da smo bili zatvoreni. Osjeti se nedostatak treninga. Sve su djevojke u konkurenciji, no kod nekih se ozljede posljedice samoizolacije i korone. Što je tu je, moramo to nadomjestiti još većom borbenošću i moramo poginut na terenu, igrati do naših krajnjih granica jer Brest je ekipa koja ima kvalitetu – rekao je trener. 

Da je pred igračicama Podravka Vegete težak susret svjesna je i vratarka Magdalena Ećimović.

Brest je odlična ekipa, imaju stvarno super igračice. Očekujemo jednu dobru i čvrstu utakmicu, dat ćemo sve od sebe i naravno da idemo na pobjedu. Za utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, video analize, taktika na treningu. Jučer smo imale i utakmicu sa Zrinskim gdje je minutaža bila podijeljena jer 10 dana nismo igrale utakmicu i mislim da nam je i to bila jedna vrsta priprema da svi osjetimo teren i uvježbamo se – rekla je naša vratarka.

Svima nedostaje publika na tribinama koja je uvijek dodatna snaga i izvlači one posljednje atome energije iz svake igračice.

Publika nam jako puno nedostaje, cijela ta atmosfera koja je bila prije naravno da nam fali da nam budu dodatni vjetar u leđa. Iskreno se nadamo da će nam što prije vratit publiku da bude sve kao i prije – rekla je Magdalena.

Susret će suditi portugalski sudački par, Marta Sa i Vania Sa, dok će delegatkinja biti Tatjana Medvedev iz Rusije. Prijenos će biti na programu Arena Sport televizije.