Nakon Zrinskog Koka, detalj iz utakmice sa Zrinskim // Foto Ivo Čičin-MašanskerU prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza danas, u petak prije podne, izvučeni su parovi polufinala Završnice hrvatskog Kupa u Umagu. U polufinalu u četvrtak, 14. svibnja sastat će se u 17 sati Podravka Vegeta – Umag i u 19 sati Lokomotiva – Zamet. U petak 15. svibnja u 15 sati poražene ekipe igrat će za 3. mjesto, a finale je na rasporedu u subotu 16. svibnja u 18,15 sati (HTV2).

Ne treba presuditi ništa prije nego dođe do utakmica, jer je niz faktora koji mogu utjecati na sastave ekipa, uvijek se može dogoditi dobar ili loš dan. Međutim, po sadašnjem stanju stvari Podravka Vegeta favorit je u utakmici s Umagom, a Zamet ima igračku prednost u odnosu na Lokomotivu. No, i Lokomotiva ne mora biti u vječnom padu.

U SUBOTU: U 16 PODRAVKA LINO – KTC, U 18 PODRAVKA VEGETA – KOKA

Prije toga treba završiti prvenstvo. Preostala su još tri kola. U subotu (25. travnja) u 24. kolu u Koprivnici igraju Podravka Vegeta i Koka. Početak je u 18 sati. U predigri u 16 sati u utakmici 2. HRL sastaju se Podravka Lino – KTC.

Podravki Vegeti potrebna je potpora gledatelja, jer samo tako rukometašice mogu izvući maksimum u situaciji kada je manjak igračica blizu katastrofe. I jači klubovi bi gubili ritam bez četiri vanjske igračice: Tatari, Trifunović, Elez, Vidak. Od te četvorke moguć je povratak samo jedne, Elez.

SPLIT 2010 I ZAMET POSLJEDNJE PREPREKE

Nakon Koke 2. svibnja igra se predzadnja utakmica prvenstva sa Splitom 2010 na Gripama. Split je ”skockan”, igraju i dvije bivše Podravkašice Šerić i Petković. No, kako god prošla ta utakmica, bitna je ona u zadnjem kolu sa Zametom 8. svibnja (zbog Slavenove utakmice sa Splitom vjerojatno u 20 sati). Bit će to poslastica za hrvatski ženski rukomet: derbi za prvo mjesto u zadnjem kolu!

I tu će biti potrebna pomoć publike. Jer – svi su nabrušeni kad igraju s Podravkom Vegetom.