Evo nas opet // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta – Radnički 28:24 (14:12). Podravka Vegeta i u ovoj sezoni izborila je nastup u grupi Lige prvakinja. Pobijedila je na turniru u Kragujevcu mimo svih prognoza. Podravka Vegeta i Radnički bili su iznenađenje. No, u međusobnom finalu Podravka Vegeta je pokazala iskustvo, snagu, raznovrsnost i hrabrost. jer, nije lako igrati pred 2500 bučnih gledatelja, koji su, kako je vrijeme odmicalo, a Podravka mudro držala igru u svojim vodama, utihnuli. Miranda Tatari sjajno je vodila ekipu do novog, europskog uspjeha.

 

U utakmici za 3. mjesto Midtjylland pobijedio je ekipu Byasena 28:24 (15.11), zauzeo 3. mjesto i u Kupa kupova igra s ruskim Krasnodarom, a Byasen s crnogorskim Danilovgradom.

Bila je to različita utakmica od one s Byasenom što se tiče Podravke Vegete, ali i Radnički nije bio isti kao s Midtjylandom. Međutim, na Podravki Vegeti nisu se vidjeli znaci umora, Radnički ih je iskazivao, htio je, ali mu je ponestalo ideje i snage. Kragujevčanke su puno uradile ulaskom u finale.

Radnički - Podravka // Foto RK PodravkaPodravka Vegeta vodila je tokom cijele utakmice, Radnički se približavao, ali kad se otišlo na četiri, pet i šest razlike već je za 30 i nešto minuta bilo jasno da Koprivničanke počnu mijenjati svoj kalendar natjecanja. Hrvatska sada ima dva predstavnika, službenog prvaka Lokomotivu, te Podravku Vegetu kojoj je uspjelo ono što prošle godine Zagrepčankama nije.

Podravka Vegeta bit će u grupi s Vardarom, Budućnosti, što su stari znanci, te njemačkim Thűringerom. Natjecanje počinje 16. listopada.

U utakmici s Radničkim majstorski je vodila ekipu Miranda Tatari, ali bilo je još važnih poteza i pojedinki, kao doprinos Trifunović i Džono u obrani i napadu, sjajna Nikšić sa 6 golova s krila, Elez i tako dalje.

Presretni treneri, igračice i vodstvo puta zaplesali su u dvorani u Kragujevcu. Veselje se nastavlja, a zbog brzine odlaska iz Kragujevca, ostatak dojmova u utorak, nakon presice sazvane za novinare.

Evo dio dojmova s Koprivnica.neta:

Direktorica Božica Palčić bila je oduševljena pobjedom:

– Stvarno sam sretna, osobno sam priželjkivala da uđemo u Ligu prvakinja. Atmosfera je i inače u ekipi bila na visokoj razini, kompaktni smo nakon dugo, dugo vremena, ali sad će biti još bolja. Puno ovo znači za klub, za Koprivnicu i za hrvatski ženski rukomet u cjelini, ali i za našeg glavnog sponzora.

 Mirjana Milenković je dodala:

 – Vjerovale smo da ćemo uspjeti, i zajedništvo nas je dovelo do toga. Odigrale smo dvije prave utakmice, protiv Byasena smo bili fenomenalni i to nam je dalo krila za utakmicu protiv Radničkog. Bila je baš jako teška utakmica, ali držale smo se zajedno i lomile smo je na našu stranu. Ovo mi je jedna od najljepših pobjeda u karijeri – istaknula je Milenković.

 

Evo nas opet // Foto Ivo Čičin-Mašansker

KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKINJA 2014/2015.

UTAKMICA ZA 1. MJESTO GRUPE 2

RADNIČKI – PODRAVKA VEGETA 24:28 (12:14)

KRAGUJEVAC – Sport centar Mladost dvorana Jezero. Gledatelja: 2500. Suci: Boris Mandak i Mario Rudinsky (oba Slovačka). EHF delegat: Klaus Dieter Convents (Belgija). EHF nadzornik sudaca: Monika Hagen (Švedska).

KRAGUJEVAC – SC Mladost Jezero. Gledatelja 2.000. Suci: Boris Mandak i Mario Rudinsky (Slovačka). Delegat EHF-a: Klaus Convents (Belgija).

RADNIČKI: Tošović (1+1), Risović (8); Prijović 1, Tanić 1, Stepanović 3, Radosavljević 1, Čairović, Milošević 2, Nišavić, Balać 2, Stanisavljević, Dukić, Danilović 8(3), Janjušević 6. TRENER: Aleksandar Radosavljević.

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović (2), Milenković (7+1);
Nikšić 6, Šenvald, Živković 4, Džono 2, Nemaškalo 3, Vidak, Oremović, Maljak, Tatari 6, Trifunović 5(1), Elez 2(1). TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Radnički 6(3), Podravka Vegeta 3(2).

ISKLJUČENJA: Radnički 6 minuta (Balać, Stepanović, Nišavić), Podravka Vegeta 12 minuta (Džono 2+2, Živković 2+2, Trifunović, Elez).

IGRAČICA UTAKMICE: Miranda Tatari (Podravka Vegeta).

Veselje // Foto Ivo Čičin-Mašansker