Goran Mrđen // Foto Ivo Čičin-MašanskerEuropski prvak Györ ugošćuje u petak, 15. kolovoza, Podravku Vegetu u prijateljskoj međunarodnoj utakmici u mađarskom ljetovalištu Hevizu nedaleko Balatona. Rezultat je to dobrih međusobnih odnosa klubova. Koprivničanke će imati prigodu i same vidjeti koliko mogu, jer ako se može postaviti ljestvica jakosti europskih klubova, onda je Györ vrh ljestvice, a Podravka Vegeta mora s najjačima vidjeti na kojoj je stepenici.

– Dovoljno je reći: to je prvak Europe! Idemo u Mađarsku da vidimo koliko možemo izdržati dobru igru u obrani – rekao je uoči puta (u petak u 10,30, utakmica je u 15,30 sati) trener Podravke Vegete Goran Mrđen.

Dan ranije Mrđen je za Sportske novosti izjavio:

– Oni kažnjavaju sve pogreške, pa će nam biti jasnije gdje griješimo i vidjet ćemo što trebamo popraviti, Najvažnije će biti vidjeti koliko im možemo parirati trkački, a mislim da su oni u tome u velikoj prednosti.

Osim ocjene koliko će se moći izdržati u obrani, trener očekuje i rezultate brzog vraćanja u obranu.

– Ali nećemo ućiu u jurnjavu, jer nemamo takav fond igračica – rekao je Mrđen.

ODRŽAN ZAJEDNIČKI TRENING SA ZELINOM

Podravka Vegeta je u srijedu imala zatvoreni trening sa Zelinom. Odigrana je utakmica dva puta po 30 minuta i još 15 minuta dodatka. Rezultat nije za objavu, ali oko 10 golova prednosti može se pripisati na konto Podravke Vegete.

– Trenirali smo, mijenjali smo, u dodatku smo dali prigodu svim igračicama, mislim pri tom na mlađe. Uvježbavali smo tri vrste obrane, a intencija nam je bila: puno trčanja bez obzira na počinjene greške u brzini. Cilja nam nije da igramo polako, nego u trku. U Zelini smo imali dostojnog partnera, ocjenjujem ekipu jačom nego prošle godine, boljom.

Znatno su se pojačale dolaskom igračica iz Zagreba, Rijeke, Koprivnice, Samobora i na svakoj poziciji imaju po dvije igračice, smatra Mrđen.

IDUĆEG VIKENDA ZAJEDNIČKI TRENING S ÉRDOM

– Imamo glavu i rep, za svaku utakmicu, za svaki trening, za svaku akciju znamo što hoćemo – kaže Mrđen.

Priliku za novo prepoznavanje sebe samih djevojke imaju već ovoga petka s Györom, a proces se nastavlja idućeg vikenda. Naime, u subotu i nedjelju, 23. i 24. kolovoza, u Dunaújvárosi Podravka Vegeta sudjeluje na turniru šest ekipa sudionica europskih natjecanja, pa će dan ranije, u petak, na poziv vodstva Érda, otići malo sjevernije, blizu Budimpešte, i održati zajednički trening s Érdom.

A zadnjeg vikenda u kolovozu (29. i 30.) u Koprivnici je 9. memorijalni turnir Josipa Samaržije Bepa. Prvenstvo počinje 13. rujna, a kvalifikacije za Ligu prvakinja 20. i 21. rujna u Kragujevcu.