Održana je konferencija za medije uoči utakmice 1. kola DELO EHF Lige prvakinja. Podravka će gostovati u Francuskoj gdje ih dočekuje Metz Handball. Utakmica je na rasporedu ove nedjelje 6. listopada, a igrat će se u dvorani Palais Omnisports Les Arena u Metzu s početkom u 17 sati. Konferenciji su prisustvovali trener Zlatko Saračević, sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović te igračice Dejana Milosavljević i Tjaša Stanko.

Na početku konferencije se s nekoliko uvodnih riječi obratila sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

Cijeli klub željno iščekuje početak Lige prvakinja. Ždrijeb nas je smjestio u tešku skupinu i sigurno nam neće biti lako. Nastavljamo istom igrom kao i prošle sezone. Nećemo se unaprijed predati, igrat ćemo sa srcem i vjerujemo u ostvarenje dobrog rezultata. Cilj je osvajanje duple krune u Hrvatskoj, a u Europi nam je želja proći u Glavnu rundu te ostvariti što bolji rezultat – rekla je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

Trener Zlatko Saračević izjavio je kako se ekipa devet tjedana pripremala za Ligu prvaka te da željno iščekuju početak.

Znamo u kakvoj smo skupini, cijenimo i poštujemo protivnika, ali borit ćemo se svim srcem. Vjerujem u svoju ekipu koja je u boljoj formi nego prošle sezone. Radili smo na izdržljivosti, a ponajviše na obrani. Smatram da upravo u obrani leži uspjeh kontre i polukontre kojih nam je prošle sezone nedostajalo. Metz je jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka, imaju vrhunskog trenera koji je prošle godine primio nagradu za najboljeg trenera Lige prvaka. Po pitanju igračkog kadra moram reći kako se ističe Zaadi koja je jedna od najboljih igračica svijeta, a pojačali su se i dolaskom Burgaard te Peredery koja je stigla iz Krima. Nedostaje im jedino Smits koja je odsutna dulje vrijeme. Moramo igrati maksimalno, moramo igrati ono što možemo, a gdje smo u ovom trenutku u odnosu na našu skupinu tek trebamo vidjeti – rekao je trener Zlatko Saračević.

O atmosferi u ekipi pričala je Dejana Milosavljević.

Nije nas bilo deset dana no to neće ostaviti traga na nas. Atmosfera je dobra, željne smo Lige prvaka nakon dugih priprema te jedva čekamo europske utakmice – ispričala je Dejana Milosavljević.

Dejana Milosavljević Foto: Ivan Brkić

 

Na Dejanu se nadovezala Tjaša Stanko kojoj će ovo biti prva europska sezona u dresu Podravka Vegete.

Naša ekipa ima dobar karakter. Željno iščekujemo jake utakmice te odlazak u Metz. Bitno je da stavimo „glavu na pravo mjesto“ i pustiti da rad, trud i pripreme koje su iza nas daju svoj rezultat – ispričala je Tjaša Stanko.

Tjaša Stanko Foto: Ivan Brkić

Izravan prijenos iz Metza možete pratiti na 2. programu HRT-a, u nedjelju 6. listopada s početkom u 16.55 sati.  Suci utakmice bit će Danijel Freitas i Cesar Carvalho iz Portugala, a delegatkinja EHF-a Tatjana Medved iz Srbije.