Od nje se puno očekuje: Živković (8) u susretu s Budućnosti // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA IMA TRI ZNAČAJKE: BORBA ZA ULAZAK U FINAL FOUR, PRIPREMA ZA KUP KUPOVA I PRIPREMA ZA DOMAĆE TROFEJE

Podravka Vegeta i Lokomotiva igraju hrvatski derbi Regionalne lige. Sastaju se u 11. kolu u nedjelju 26. siječnja s početkom u 18 sati. Sude hrvatski suci Dalibor Jurinović i Marko Mrvica, a delegat WRHL-a je Josip Posvec, također iz Hrvatske.

Utakmica je višeznačajna. Prije svega susret odlučuje koji će od dva kluba biti sasvim blizu Final Fouru: sudjelovanje Budućnosti, Krim Mercatora i Vardara je neupitno, dok ostali klubovi (GEN-I Zagorje, Danilovrad i Metalurg) nemaju izgleda. Lokomotiva ima dva boda više (8) od Podravke Vegete (6) i utakmicu više (8).

Susret je važan za oba kluba da u jakom srazu utvrde formu uoči izlaska na scenu u osmini finala Kupa kupova, u kojem Lokomotiva dočekuje 2. veljače u Zagrebu Byasen iz Trondheima (Norveška), a Podravka Vegeta putuje u Rusiju u Rostov na Donu, gdje igra prvu utakmicu s Rostov-Donom.

I treće je, najava borbe za prestiž u hrvatskom prvenstvu i kupu. Lokomotiva je ozbiljno naumila igrati glavnu ulogu u državi, pokupovala je sve što se pokupovati dalo, pa su najnovije njene prinove Aneta Peraica i Iva Milanović Litre obukle plavo-bijeli dres, iako im je nuđen i Podravkin crveni. Podravka Vegeta nikome ne priznaje prednost na papiru i namjerava oba domaća trofeja zadržati u Koprivnici.

Podravka Vegeta nastupit će u nedjeljnom susretu u kompletnom sastavu, Iva Pongrac je ozdravila, Marijeta Vidak prizdravila. Lokomotiva ima određenih problema, a svakako je najveći nedikep što neće igrati duša ekipe Sonja Bašić. Uz nju ozlijeđene su ili bolesne Božović (ključna igračica u pobjedi Lokomotive nad prošlim sastavom Podravke Vegete na Final Foruru u Tivtu) i Janković, a Gaće prizdravljuje.

Rukometni klub Lokomotiva inače 1. veljače slavi 65. godina postojanja i djelovanja. Prigodnim programom na Cvjetnom trgu, tj.Trgu Petra Preradovića u Zagrebu tog dana organizirano je javno predstavljanje kluba uz podjelu karata za utakmicu Kupa kupova s Byasenom i prigodnih poklona za navijače. Čestitamo na jubileju!

TRENER GORAN MRĐEN U GLASU PODRAVINE NAJAVIO UTAKMICU: VIŠE OD OBIČNE UTAKMICE

– Nadam se da ćemo biti spremni. S Lokomotivom je uvijek posebna utakmica, bilo da je riječ o prijateljskoj ili natjecateljskoj, uvijek je to više od obične utakmice. To je derbi dvije ekipe koje su i prije bile veliki suparnici, a ove godine je to pogotovo izraženo s obzirom na to da se igračka križaljka u ovom trenutku prebacila na stranu Lokomotive – rekao je trener Podravke Vegete Goran Mrđen u razgovoru za Glas Podravine.

Koprivničanke su u rujnu poražene (-6) u Zagrebu u sklopu Regionalne lige, Mrđen nije zaboravio tu lošu predstavu.

– Oni iza sebe imaju jednu pobjedu nad nama, imaju jednu utakmicu koju su odigrali puno bolje od nas, i sad mi za uzvrat imamo dvije stvari. Treba nam pobjeda da pokažemo da možemo doma dobiti, da doma nikome ne damo da bude favorit. Druga je stvar što nam dva boda iz te utakmice daju ozbiljne izglede da igramo Final Four Regionalne lige. I prije sam rekao da je ova liga odlična, samo joj nedostaje malo više reda, u tom slučaju ne bi se moglo odigrati domaću utakmicu u gostima, kao Vardar protiv Lokomotive. Možda bi u nekom drugom rasporedu bilo drugačije, ali mi imamo svoj put i zbrajamo svoje bodove.

NAŠA SVLAČIONICA MISLI DA ZAGREPČANKE NISU U PREDNOSTI

– Koliko su se stvari promijenile u odnosu na prvu utakmicu?

– Mi smo sami sebi nepoznanica i već smo ludi od toga. Činjenica je da se ne može preko noći uigrati, da se ne može preko noći uhvatiti neka konstanta. No, sad smo sigurno stabilniji, mislim da smo bitno bolji nego što smo bili. Lokomotiva je u dobroj formi, u međuvremenu je dovela još dvije igračice, Peraicu i Ivu Milanović Litre. Igračice koje se pojave na tržištu odmah idu k njima, nije na meni da špekuliram da li je to zato da ne dođu k nama ili im stvarno trebaju. Činjenica je da imaju velik broj igračica, reprezentativki, i da su u igračkoj križaljci po svima u prednosti. Jedino naša svlačionica misli da oni nisu u prednosti, nego da smo mi doma pred svima u prednosti.

– Znači, cure su nabrijane?

– To je posebna utakmica, i ako nisu napaljene za tu utakmicu, za koju će onda biti, to je normalno. E sad, u tom napaljivanju treba imati hladnu glavu u smislu tehnike i taktike, a veliko srce u smislu požrtvovnosti i trke. U tom slučaju imamo šanse za dobar rezultat – zaključio je Mrđen.

Toliko Mrđen u Glasu Podravine.

PODRAVKA VEGETA IGRA JOŠ SEDAM UTAKMICA REGIONALNE LIGE

Osim utakmice Podravka Vegeta – Lokomotiva u nedjelju se u Skoplju igra makedonski derbi Vardar – Metalurg. Prije tih utakmica tablica izgleda ovako:

1.  Budućnost              10    7    2    1    276:182    16
2.  Krim Mercator           9    7    1    1   276:182    15
3.  Vardar                      9    5    1    3   232:200    11
4.  Lokomotiva               8    4    0    4   174:177      8
5.  Podravka Vegeta       7    2    2    3   170:197     6
6.  GEN-I Zagorje           5    2    0    3   121:124     4
7.  Metalurg                   4    0    0    4     85:121     0
8.  Danilovgrad               7    0    0    7    109:215    0

Od kraja Svjetskog prvenstva, tj. od kraja godine do danas odigrane su ove utakmice: Krim Mercator – GEN-I Zagorje 33:18, Lokomotiva – Budućnost 24:27, Krim Mercator – Vardar 22:26, Podravka Vegeta – Vardar 28:28, Vardar – Lokomotiva 16:14 (igrano u Zagrebu!), Krim – Mercator – Danilovgrad 36:13, GEN-I Zagorje – Danilovgrad 25:16, Lokomotiva – Vardar 25:21, Krim Mercator – Budućnost 19:19, Dabilovgrad – Podravka Vegeta 25:26. Budućnost – Podravka Vegeta 24:17, Danilovgrad – Vardar 16:25, Budućnost – Vardar 32: 28.

Do kraja ligaškog dijela Regionalne lige Podravka Vegeta igra još sedam utakmica: kod kuće s Lokomotivom, Krim Mercatorom, Metalurgom i Danilovgradom, a u gostima s Vardaron, Metalurgom i GEN-I Zagorjem.