Podravkine djevojčice 1998.Osijek je u nedjelju domaćin dva regionalna turnira za mlađe rukometne kategorije, djevojčice rođene 1998. godine i mlađe, i za starije, rođene 1996. godine i mlađe. Turnir se igra u dvoranama Gradskog vrta u maloj i velikoj dvorani istodobno, u organizaciji HRS-a i Rukometnog saveza Osječko-baranjske županij.

Na turniru reprezentacije regija mlađih djevojčica sudjeluju Istra, Osijek, Koprivnica i Zagreb. Igra se u maloj dvorani 2×20 minuta. Raspored: 11 sati Istra – Osijek, 12 sati Koprivnica – Zagreb, 13,20 Osijek – Koprivnica, 14,25 Zagreb – Istra, 15,45 IKstra – Koprivnica, 16,50 Osijek – Zagreb, nakon čega u 18 sati slijedi podjela nagrada.

I na turniru straijih djevojčica igraju reprezentacije istih regija, ali 2×25 minuta. Satnica; 10 sati Istra – Osijek, 11,15 Koprivnica – Zagreb, 12,45 Osijek – Koprivnica, 14 sati Zagreb – Istra, 15,30 Istra – Koprivnica i 16,45 Osijek – Zagreb. U 18 sati podjela nagrada.

Izbornik kadetske reprezentacije regije sjever Koprivnica je Branko Krajačić. U reprezentaciju regije pozvane su ove djevojčice rođene 1996. i kasnije: iz TVIN Trgocentra Tea Feketija, Tamara Štefanec i Iva Galetić, iz Zrinskog Vanessa Markanović, Paula Posavec, Nikolina Zadravec, Ira Resman i Stela Posavec, dok su iz Podravke pozvane Ana Krmpotić, Antonia Oremović, Ana-Marija Maljak, Tea Široki, Sara Šenvald, Larissa Kalaus, Dora Kalaus i Lana Dušak.

U kategoriji djevojčica rođenih 1998/1999. i kasnije izbornica je Snježana Petika. Poizvane su: iz Zrinskog Sara Dominić i Tatjana Androić, iz Pitomače Valentina Rajnović i Lea Pavlović, Iz TVIN Trgocentra Rea Rakočević, iz Ivanca Melani Marković, a iz Podravke Lena Ljubić, Korina Karlovčan, Magdalena Horvat, Iva Papac, Ivo Mrđen, Tea Hmelina, Nina Alvir, Lara Pavlović, Ana Benotić i Leonarda Šenvald. Pričuve su: Katarina Borac, Paula Domijan i Karla Franjkić (Podravka), Ena Car, Gita Šarić i Dina Glad (Zrinski), Iva Kumrić (Koka) i Terezija Ćurić i Nina Ferić (Pitomača).

BJELOVAR ZAKAZAO PRVENSTVENU UTAKMICU TAKOĐER U NEDJELJU

Neugodno su bili iznenađeni u vodstvu Podravke Lina, kada su primili službenu obavijest da se utakmica 22. i zadnjeg kola 2. HRL sjever igra također u nedjelju, a gotovo sve igračice Podravke Lina nastupaju za kadetkinje na prvenstvu regija u Osijeku!

Bjelovar se uoči zadnjeg kola nalazi na 2. mjestu s 31 bodom, Podravka Lino je treća s 30 bodova. Po ovom rasporedu u Bjelovar bi doputovao desetkovani Lino.

U BJELOVARU ČETIRI IGRAČICE PODRAVKE VEGETE

No, Bjelovar je prisilio Podravku na aktiviranje ”rezervnih snaga”, pa će u Bjelovaru zaigrati igračice iz prve ekipe: Kapitanović, Čović, Dragišić i Sara Šenvlad, koja neće ići u Osijek, jer je Bjelovar stavio u nevolju reprezentaciju regije i Podravku Lino. Podravka Lino stoga će u Bjelovaru nastupiti samo 12 igračica (1994. godište), od kojih će jedna trećina biti iz Podravke Vegete. Ekipu će voditi Đurđica Zečević.