U sezoni 2022./2023. klupu RK Podravke Vegete preuzet će poznato igračko i trenersko ime hrvatskog rukometa Željko Babić

Svoju igračku karijeru je sa 10 godina započeo u RK PIK Opuzen. U razdoblju od 1990.-2004. godine nastavio je svoj rukometni put u nekoliko poznatih domaćih muških rukometnih klubova (RK Zagrebu, RK Metkoviću i RK Zadru). Dio igračke karijere proveo je i u RK Prato s kojim je dva puta osvojio talijansko prvenstvo te u RK Modena s kojim je osvojio tri naslova u talijanskom Kupu.

Najvažnija igračka ostvarenja su ona s RK Zagrebom s kojim je dva puta podigao pehar Lige prvaka 1992. i 1993. te jedan u Europskom rukometnom superkupu 1993. godine. Osvojio je i Jugoslavensko prvenstvo i Kup 1991. godine, a tu su i tri naslova u hrvatskom prvenstvu te tri u Kupu (1992.,1993. i 1994.). Kao igrač je 1995. godine primio i najveće priznanje Ministarstva obrazovanja i športa, nagradu ”Franjo Bučar”.

U raskošnom sportskom životopisu Željka Babića ističe se i bogato trenersko iskustvo. U razdoblju od 2009. -2013. godine bio je pomoćni trener Zagreba te hrvatske muške rukometne reprezentacije, a 2011. je vodio mušku kadetsku reprezentaciju koja je osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Turskoj. Kao pomoćni trener hrvatske muške rukometne reprezentacije u samo godinu dana je osvojio tri brončane medalje na tri najveća svjetska rukometna natjecanja i to na Europskom prvenstvu u Srbiji 2012. godine, na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. te na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. godine. Uz to je kao glavni tener u razdoblju 2009.-2013. godine vodio RK Krško iz Slovenije i RK Metković koji je te sezone osvojio treće mjesto u prvenstvu te plasman u europski Challenge Kup.

Od 2013. -2015. Željko Babić vodio je bjeloruski Meshkov s kojim je dva puta bio u finalu SEHA Lige i osvojio drugo mjesto te je s istim klubom uzeo po dva trofeja u bjeloruskom Kupu i prvenstvu te nastupao u Ligi prvaka.

2015. godine postao je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije koju vodi sve do veljače 2017. godine i s kojom osvaja brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2016. godine.

U velikoj plejadi priznanja, Željko Babić primio je ”Hrvatski pleter” za posebne zasluge u sportu 2012. godine i onu za najboljeg hrvatskog trenera u 2016.

Posljednje tri sezone Željko Babić je vodio makedonski Pelister iz Bitole s kojim je igrao europsku ligu te osvojio makedonski Superkup, a u aktualnoj sezoni je s makedonskim klubom došao i do osmine finala europske lige. Ugovor s Rukometnim klubom Podravka je potpisao na dvije godine.

Novom treneru želimo dobrodošlicu u našu rukometnu obitelj te puno uspjeha.

– Prije svega sam ponosan i radostan što sam postao trener RK Podravka Vegete. Pred nama je nova sezona, novi izazovi i vrijeme u kojem ćemo zajedničkim radom i suradnjom nastojati biti bolji i uspješniji, a vjerujem da to uz puno truda možemo ostvariti. Zahvaljujem se svima na povjerenju – kratko je komentirao trener Željko Babić.