Bar: Budućnoat - Podravka Vegeta 22:26 // foto arhivaUtakmica Regionalne lige Podravka Vegeta – Budućnost pravi je derbi i ujedno rukometna revija. U Koprivnicu dolazi europski prvak Budućnost, a rukometašice Crne Gore također nose titulu europskih prvakinja. Obje selekcije trenira Dragan Adžić. Doduše, nije to Budućnost iz prošle sezone, ali – bit će dobrog rukometa. Utakmica se igra u petak, 29. ožujka u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici s početkom u 18 sati.

Podravka Vegeta u prvom dijelu prvenstva pobijedila je Budućnost u Baru i u tom smislu ima prednost. Međutim, samo pobjeda Koprivničankama već sutra osigurava prvo mjesto za Final Four natjecanje, koje će se igrati (u gradu tko zna kom) 28. i 29. travnja. U suprotnom odlučuju drugi rezultati.

Nakon te utakmice Budućnost u subotu igra s Lokomotivom u Zagrebu, kojoj će to biti zadnja, 14-a, utakmica. Do kraja ligaškog dijela natjecanja Podravka Vegeta još gostuje u Zaječaru, a Budućnost, uz susret s Lokomotivom, još ugošćuje Zaječar. Podravka Vegeta ima 22 boda iz 12 utakmica, Budućnost 19 iz 11 utakmica, a Lokomotiva 15 iz 13 utakmica.

TKO U FINAL FOURU?

Za Final Four konkuriraju još i Metalurg, koji ima 11 bodova iz 11 utakmica te Zaječar, koji je odigrao samo osam utakmica i ima 9 bodova. Metalurg još igra kod kuće s Biserima i Jagodinom i u gostima sa Zaječarom. Zaječar mora odigrati još šest utakmica (ima ”u igri” 12 bodova). Gostuje kod Jagodine, Bisera i Budućnosti, a domaćin  je u utakmicama s Jagodinom, Podravkom Vegetom i Metalurgom. Dakle, još uvijek se ne može znati koje će dvije ekipe, uz sigurnu Podravku Vegetu i Budućnost, biti u Final Four kupu.

JOŠ JEDNA ZAVRŠNICA: U HRVATSKOME KUPU

Final Foru se igra kada bi Podravka Vegeta trebala gostovati u Zagrebu kod Trešnjevke u pretposljednoj utakmici Lige za prvaka 1. HRL, a prije zadnje prvenstvene utakmice, koju sa Zelinom Podravke Vegeta igra kod kuće u subotu 4. svibnja. Tada će se znati jesu li Koprivničanke uspjele osvojiti još jedan naslov prvakinja Hrvatske i možda još jedan naslov pobjednika Regionalne lige.Nakon toga Podravki Vegeti, ali i Podravki Lino slijedi polufinale kupa, što se 9. svibnja igra u Umagu. Sudjeluju i Lokomotiva i Sesvete Agroproteinka. Finale je predviđeno za 10. svibnja.

No, taj naporni ciklus, a da ne govorimo o reprezentativnim i drugim pripremama svih naraštaja, počinje već sutra.

(Na slici je detalj s utakmice u Baru, kada je Podravka Vegeta pobijedila 22:26 (11:18): Mendy u akciji)