U sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Koprivnica će se ovog petka i subote održati 15. po redu Memorijalni turnir Josipa Samaržije Bepa. Turnir je na rasporedu 27. i 28. kolovoza, a ove će godine na njemu nastupiti ugledni europski klubovi.

U goste stižu slovenski Krim Mercator, mađarski Siófok i aktualni mađarski prvak FTC-Rail Cargo. Ovaj je turnir tradicija kojom se klub prisjeća velikog imena i legendarnog trenera Josipa Samaržije Bepa, bez čijih temelja ne bi bilo rukometa kakvog poznajemo danas u Koprivnici, a i šire.

Prošle sezone tradicionalno sportsko okupljanje nije se moglo održati zbog epidemiološke situacije pa će ovaj jubilarni 15. turnir dobiti još više na važnosti. Nakon dugo vremena rukometašice će imati i podršku s tribina u svojoj dvorani. Detalji vezani uz protokol ulaska u dvoranu bit će objavljeni na konferenciji za medije koja će se održati u četvrtak u 11 sati. Vrijedi naglasiti kako će se ulazak u dvoranu organizirati sukladno radnjama i postupcima propisanim od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Prvi dan turnira otvorit će u 18 sati FTC i Krim Mercator, a nakon toga u 20 sati slijedi ogled Podravka Vegete i Siófoka. Drugi dan turnira termini su u 17 i 19 sati. Nakon odigravanja posljednje utakmica planirana je dodjela nagrada i pehara klubovima i najboljim pojedinkama turnira. Pojedinačne će nagrade dobiti najefikasnija igračica, najbolja vratarka i najbolja igračica turnira.

Veseli činjenica da će u subotu, drugi dan turnira biti održana svečanost imenovanja gimnazijske dvorane imenom velikog trenera Josipa Samaržije Bepa kojem je ovaj turnir posvećen. Inicijativa je to Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, koja će uz ovaj tradicionalni sportski događaj, omogućiti da veliko trenersko ime bude zauvijek zapisano na ulazu dvorane u kojoj će Podravka Vegeta nizati nove domaće i europske uspjehe.

15. MEMORIJALNI TURNIR JOSIP SAMARŽIJA BEPO (raspored)

Petak, 27.08.2021.

18:00 sati   FTC-RAIL CARGO HUNGARIA – RK KRIM MERCATOR

20:00 sati   RK PODRAVKA VEGETA – SIÓFOK KC

Subota, 28.08.2021.

17:00 sati UTAKMICA ZA 3.- 4. mjesto

19:00 sati UTAKMICA ZA 1.- 2. mjesto