EHF je na svojim službenim kanalima objavio potove i plan izvlačenja za novu sezonu Lige prvakinja. Ždrijeb je na rasporedu u petak 2.srpnja s početkom u 11 sati, a prenosit će se online putem You tube kanala EHF-a te Facebook stranice. Podravka Vegeta nalazi se u potu 4, a s njom su smješteni i Sävehof, Kastamonu Belediyesi GSK te Team Esbjerg. 

Timovi, koje je ranije ovog tjedna odobrio Izvršni odbor EHF-a, ući će u ždrijeb. Iz svakog pota u skupinu A bit će izvučene po dvije ekipe, dok će druge dvije biti u skupini B.

Ždrijeb je polu-dirigiran što znači da se primjenjuje pravilo da se dva kluba iz iste zemlje ne mogu sastati sa svojim protivnicama iz nacionalne lige u grupnoj fazi.

Liga prvakinja se nastavlja igrati u formatu s dvije skupine po osam klubova u svakoj. Nakon 14 odigranih kola, dva najbolja kluba iz svake skupine plasiraju se izravno u četvrtfinale dok se klubovi s trećeg, četvrtog, petog i šestog mjesta natječu u play-offu. Dva posljednje plasirana kluba iz svake skupine bit će eliminirana nakon grupne faze.

Podsjetimo ekipa je na zasluženom odmoru iako su individualne pripreme već u tijeku, a igračice i stožer će se službeno sastati sredinom srpnja. Prva utakmica Lige prvakinja prema kalendaru bi se trebala održati drugi vikend u rujnu, 11./12. rujna.

Pot 1

HUN – FTC-Rail Cargo Hungaria
FRA – Brest Bretagne Handball
RUS – CSKA
NOR – Vipers Kristiansand

Pot 2
ROU – CSM Bucuresti
MNE – Buducnost BEMAX
DEN – Odense Håndbold
SLO – RK Krim Mercator

Pot 3

GER – BV Borussia 09 Dortmund *
HUN – Györi AUDI ETO KC
FRA – Metz Handball
RUS – Rostov-Don

Pot 4

CRO – HC Podravka Vegeta
SWE – IK Sävehof
TUR – Kastamonu Belediyesi GSK
DEN – Team Esbjerg