U petak s Arenom, detalj iz susreta s Orijentom // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine, KoprivnicsPodravka Vegeta i Arena iz Pule odigrat će prvenstvenu utakmicu 20. kola 1. HRL za žene u Koprivnici već u petak. Igra se u gimnzaijskoj sportskoj dvorani, uz besplatan ulaz, od 17 sati. Satnica je pomaknuta za jedan sat ranije u odnosu na standardnu Podravkinu, kako bi Arena lakše svladala noćni put u povratku.

A naputovat će se i suci i delegat. Suci su Ivica Dominiković iz Metkovića i Ivan Komšo iz Vida, njesta četiri kilometra od Metkovića. Nešto bliže je nadzornik Đino Giljević, iz Ploča!

Zbog uzvratne utakmice Challenge kupa Lokomotiva – Zelina (prvi susret 23:24)dva susreta 20. kola odgođena su: Umag – Zelina i Sinj – Lokomotiva. U subotu igraju Trešnjevka – TVIN Trgocentar, Koka – Dalmatinka. Sesvete Agriproteinka – Orijent Presoflex i Samobor – Zamet.

Određena reprezentacija za susrete s Danskom

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga odredio je 19 rukometašica koje će doći u obzir za dva kvalifikacijska susreta Hrvatske i Danske za Europsko prvenstvo od 2. do 16. prosinca ove godine u Nizozemskoj.

Podsjetimo: Hrvatska je u kvalifikacijskoj grupi 6, a dosad je pobijedila kod kuće Italiju 40:15 i Slovačku u gostima 23:34. Danska je u grupi pobijedila Slovačku kod kuće 36:24, a Italiju u gostima 22:27. Na EP će se plasirati dvije reprezentacije. Tko će biti prvi, a tko drugi u skupini riješit će se krajem ovoga mjeseca. Utakmica s Danskom u Rijeci igra se 21. ožujka u 18, a u Danskoj u Aarhusu 24. ožujka u 17 sati (detaljnije na http://www.eurohandball.com/ech/women/2012/round/2/Qualification+2

Na pripreme koje počinju 16. ožujka pozvano je sedam igračica Podravke Vegte, s tim da Vesna Milanović Litre ima slomljen prst i na posebnim je vježbanjima u klubu. Iz Koprivnice su Žderić, Jelčić, Gaće, Pušić-Koroljević, Milanović Litre, Tatari i Horvat. Iz ljubljanskog Krim Mercatora pozvana je standardna ”četvorka” Grubišić, Šerić, Franić, Penezić. Tri su rukometašice iz zagrebačke Lokomotive, Bašić, Ž. Čović, Ježić, a ostale su Jovetić iz Budućnosti T-Mobila (Crna Gora), Zebić iz Itxaka (Španjolska), Arslanagić iz KIF Vejena (Danska), Lovrić iz Samobora i Peraica iz Zaječara (Srbija).

Zbog priprema reprezentacije 21. kolo 1. HRL igrat će se u srijedu 15. ožujka. Podravka Vegeta gostovat će u Zelini.

Podravka Lino sa Zrinskim u subotu, djevojčice u nedjelju u Ivancu
U Koprivnici se igra još jedna utakmica ovoga vikenda. U 15. kolu 2. HRL sjever Podravka Lino u subotu, 10. ožujka, u 18 sati u gimnazijskoj sportskoj dvorani dočekuje Zrinski iz Čakovca.

U nedjelju, 11. ožujka, u Ivancu se igra 5. krug Hrvatske rukometne lige djevojčica. Satnica: u 10 sati, Podravka – RŠD Bjelovar, 11 sati, RŠD Bjelovar – Ivanec, 12 sati, Podravka – Pan Đakovo, 13 sati, Pan Đakovo – Ivanec, 14 sati, Osijek – Podravka, 15 sati, Ivanec – Podravka.

Mlađe kadetkinje – Osijek zbog viroze igračica nije došao

Zbog bolesti više igračica (dvije ozlijeđene, trui virozne, od otga obje golmanice) na 5. krug natjecanja Hrvatske mlađe kadetske lige u Koprivnicu nije doputovao Osijek, pa utakmice Podravka – Osijek i Osijek- Đurđevac nisu odigrane. Ostali rezultati: Pan Đakovo – Podravka 13:23 (3:10) i Đurđevac – Pan Đakovo 9:26 (2:12).

UTAKMICA 5. KRUGA HMKRL

PAN ĐAKOVO – PODRAVKA 12:23 (3:10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 50. Suci: Marko Presek i Dalibor Blesić (oba Koprivnica). Nadzornik: Vladimir Jurenec (Koprivnica).

PAN ĐAKOVO: Tokić, Klemen; Dubravac, Beljan, Prskalo 1, Zrin 5, Bogdanović 2, Humbal, Mihalina 1, Matasović 4(2), Orešković. TRENER: Đino Grgić.

PODRAVKA: Krmpotić, Telic; Široki 3, Polančec, Sabolić, D. Kalaus 2, L. Kalaus 2, Zagorščak 2, Vuk 2, Dušak 2(1), Pejak 2, Maljak 3, Oremović 1, Papac 2, Mrđen 2(1). TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: Pan Đakovo 3(2), Podravla 3(2).

ISKLJUČENJA: Pan Đakovo 4 minute (Mihalina 2+2), Podravka 2 minute (Dušak).