S tribina na parket, s prvog okupljanja // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon pola mjeseca osnovnih priprema, obnovljeni sastav Podravke Vegete u petak, 8. kolovoza, s početkom u 18 sati, u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici ugošćuje mađarski Érd, što je prijateljski uzvrat za gostovanje Podravke Vegete u Érdu prošle sezone. Érd je snažna i ambiciozna ekipa. Ove godine nastupit će u EHF kupu, a prošle sezone ekipa je igrala kvalifikacije za Ligu prvakinja i nakon pobjede nad švicarskim Zugom i porazom od budimpeštanskog FTC-a igrala je u Kupu kupova.

Podravka Vegeta ovom utakmicom počinje seriju pripremnih utakmica. Već 15. kolovoza gost je europskih prvakinja Györa, zatim će u Dunaújvarosi igrati turnir, a nakon toga slijedi Memorijalni turnir Josipa Samaržije Bepa.

Nove igračice u Podravki Vegeti su Miranda Tatari, Kristina Elez, Ana Nikšić, Dragica Džono, a bit će pridodane i neke igračice iz podmlatka (Ana Marija Maljak, Antonija Oremović te po potrebi još neke), a od prošlosezonske ekipe tu su Mirjana Milenković, Ivana Kapitanović, Antonia Jukić, Ekaterina Nemaškalo, Andrea Čović, Marijeta Vidak, Ivana Dragišić (trenutno bolesna), Jelena Trifunović i Jelena Živković. Službene potvrde prvog sastava još nema, a i prva službena utakmica (1. HRL) je tek 13. rujna.

Iz kluba su otišle Lea Vukojević (Zelina), Anita Poljak (Zelina), Tina Gavranić (Norveška), Dina Havić (Lokomotiva), Vesna Milanović Litre (Györ), Iva Pongrac (Koka), a na posudbi u Koki su sestre Larissa i Dora Kalaus.