S utakmice 15. kola Podravka Vegeta - Samobor // Foto Ivo Čičin-MašanskerRukometni vikend počeo je u četvrtak izvlačenjem parova četvrtzavršnice Hrvatskog kupa. U ždrijebu je bilo osam ekipa, u završnicu će četiri. Podravka Vegeta put u Final Four tražit će 25. ožujka u gostima u jednoj utakmici kod Sesveta Agroproteinke. Jak suparnik. Zanimljivost: tri dana iza toga u Sesvetama Podravka Vegeta igra i prvenstvenu utakmicu 20. kola 1. HRL.

Ostali parovi u kupu: Split (drugoligaš) – Zamet, Lokomotiva – Zelina i Umag – Samobor.

U petak se nastavlja hrvatsko prvenstvo. U Koprivnici u 18 sati u gimnazijskoj sportskoj dvorani igraju Podravka Vegeta i Umag, koji je u zadnje vrijeme postizao dobre rezultate, a u 16. kolu pobijedio je i Lokomotivu s 22:16. Jasno, to je upozoravajući signal za Koprivničanke.

UMAG SE NADA, JER ”LOPTA JE OKRUGLA” I ”TO JE JEDNA UTAKMICA”

Evo kako o gostovanju u Koprivnici razmišljaju u Umagu na stranici ŽRK Umaga:

”Idući petak (27.2. u 18,00) Umažanke gostuju u Koprivnici protiv neporažene Podravke (Podravka ima samo jednu neriješenu protiv Lokomotive u Zagrebu) . Podravka je veliki favorit, Podravka je rukometna institucija (Podravka je od ove subote još jedina ekipa u Hrvatskoj koju naše cure nisu nikada u povijesti pobjedile), ali naše cure idu rasterećene na put . Idu pokazati koliko vrijede i da ova pobjeda protiv Lokomotive nije bila slučajna . Možda bi bilo pretendenciozno reći: ‘Idemo u Koprivnicu na pobjedu’. To zvuči ludo, nemoguće. Ali lopta je okrugla, to je jedna utakmica, idemo cure idemo probati, idemo se boriti, dokazati se, pa šta bude.”

PODRAVKA SVAKOG SHVAĆA OZBILJNO, PA TAKO I UMAG

I prije pobjede Umaga nad Lokomotivom u Podravki Vegeti se Umag shvaćao ozbiljno, kao što se ozbiljno shvaćaju i sve druge ekipe, jer opuštanja niti popusta nema ni za koga, pa neće biti ni za Umag. Bilo bi lijepo kad bi i publika prepoznala da je i ova utakmica važna za Podravku Vegetu na putu do vraćanja naslova prvakinja u Koprivnicu i dokazivanja da je Lokomotiva ipak prošle sezone imala samo jednu svoju pozitivnu epizodu, a da je kontinuitet ipak na strani našega kluba.

Utakmicu sude Davor Lončar i Zoran Lončar iz Varaždina, a nadzornik je Anto Josić iz Zagreba.

Ostale utakmice 17. kola igraju se u subotu 28. veljače: Split 2010 – Sesvete Agroproteinka, 16,00 Trešnjevka – Samobor, 17,00 Koka – Zamet, 18,00 Lokomotiva – Osijek, 19,00 Zrinski – Dalmatinka, 19,00 Zelina – ŽRK Bjelovar.

PODRAVKA LINO U SUBOTU SA ĐURĐEVCOM

U 14. kolu 2. HRL sjever Podravka Lino u subotu 28. veljače igra u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici utakmicu s Đurđevcom. Sude Milan Musulin i Tomislav Paripović iz Bjelovara, nadzornik je Ivica Golubić iz Garešnice.

U ostalim utakmicama sastaju se: Pitomača – Đakovo, Osijek 2 – Mlinar, Koka 2 – Ivanec, Brod – TVIN Virovitica.