Podravka Vegeta - Zrinski, utakmica u Srednjoškolskoj dvorani // ArhivaU 2. kolu 1. HRL Podravka Vegeta u petak, 18. rujna, gostuje kod Zrinskog u Čakovcu. Utakmica se igra u Sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu s početkom u 19,30 sati.

– Utakmici pristupamo ozbiljno, kao što smo i sa Sesvetama Agroproteinkom, kao što ćemo pristupati svim utakmicama domaćeg prvenstva – rekao je uoči sutrašnjeg susreta trener Podravke Vegete Goran Mrđen.

Također:

– Od početka ćemo nastojati doći do dominacije, kako bismo u daljnjem toku susreta mogli mijenjati sve igračice – kaže Mrđen.

Primijećeno je da u igru sa Sesvetama nije ulazila Vidak – no, igralo je ostalih pet vanjskih. Vidak je doslovice imala peh i, kako kaže Mrđen, to potpada pod Murphyjev zakon (”Ako nešto može poći naopako, poći će naopako”): na treningu je ponovno ozlijedila prst koji je bio slomljen u Budimpešti. Zaliječena je i vjerojatno će igrati u Čakovcu.

Vidak je potrebna, pogotovo ako bude u formi kao na nekim utakmicama proteklih turnira.

Goran Mrđen je oprezan, tražit će da u svakoj utakmici igračice budu ”sto posto unutra”, u svakoj traži ozbiljan pristup, iako nakon utakmice sa Sesvetama ne krije zadovoljstvo:

– Nikad nismo lakše odigrali i pobijedili Sesvete. U ranijim sezonama imali smo velikih muka i situacije kada su nam u poluvremenu imale prednost od pet golova razlike. No, sada su Sesvećanke zabile samo 14 golova. To je nešto ohrabrujuće za nas...

A obeshrabrujuće za suparnike, dodajemo. Ne treba kriti zadovoljstvo, naravno, niti mjeriti sportskih uspjeh samo ljepotom izvedbe. Cilj je uvijek jasan: dva boda po dva boda s namjerom osvajanja dvostrukog naslova u državi.

PET U LOKOMOTIVI, OD TOGA ČETIRI NA POSUDBI

Za novu sezonu Podravka je na zamolbu zagrebačke Lokomotive upotpunila kadar susjeda u problemima. To je rezultat utvrđene suradnje klubova ugovorom, po kojem se kretanje igračica podrazumijeva u oba smjera.

Tako su u Lokmomotivi na posudbi Dora Kalaus i Larisa Kalaus, Ana Krmpotić i Antonia Oremović, dok je kao slobodna igračica za Lokomotivu potpisala Matea Oremović.

Na posudbi u Zrinskom Čakovec od ove sezone je Ana Marija Maljak, dok je iz kluba otišla Lea Vukojević i potpisala za mađarski Kisvárdai KCSE.