Jedna od 12 obrana Marte Žderić // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrU 22. kolu 1. HRL za žene Podravka Vegeta, kao domaćin u Pločama, pobijedila je Dalmatinku 42:14 (22:7).

Publika je prije utakmice zamoljena da podjednako pozdravlja uspješne poteze ogračica obje ekipe, a to publici u Pločama nije teško, jer je dobar dio Podravke Vegete ”njihov”. Marta Žderić i Ivana Jelčić iz Ploča, Ivana Petković iz Metkovića, a Anita Gaće iz Makarske, koju je i ovoga puta došlo bodriti nekoliko djevojčica iz njenog grada.

U vodstvu od 6:0 sudjelovala je i igračica utakmice Marta Žderić s pet obrana, do kraja poluvremena 11+1. U drugom poluvremenu Ivana Jelčić 6+1, ali Dalmatinka je znantno manje pucala na gol, a hendikepirana je, jer nema ni jednu ljevakinju u ekipi.

Trener Podravke Vegete Neven Hrupec u drugom je dijelu isprobao drugu sedmorku, a i na put je ukupno pošlo 14 igračica. U obostrano lijepom rukometu, ali s kvalitetnom klasom iznad Pločanki, Podravka Vegeta visoko je pobijedila. Obje ekipe na kraju su lijepo pozdravljene od publike, koje je bilo upola manje nego na prvom gostovanju Koprivničanki u Pločama, ali lijepo vrijeme u Dalmaciji privlači na neka druga mjesta.

UTAKMICA 22. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – DALMATINKA 42:14 (22:7)

PLOČE – Dom sportova Ploče. Gledatelja: 400. Suci: Petar Bulum i Nikola Carević (oba Metković). Nadzornik HRS-a: Josip Perić (Split).

PODRAVKA VEGETA: M. Žderić (11+1), Jelčić (6+1); Čović 3, Kožnjak 4, Pongrac 6, Petković 4(1), Božić 3, Gaće 4, Damnjanović 6(4), Dragišić 3, Havić 2, Tatari 2, Horvat 2, Pušić-Koroljević 3. TRENER: Neven Hrupec.

DALMATINKA: Domić (-), Pijević (2+0), Sanader (3+0); Pavlović, Erceg, Družijanić 3, Blažević 1, Kežić 3(1), Franušić, Prusina 3(1), Klinac 3, Vuković 1, V. Žderić. TRENER: Ivan Jerković.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(5), Dalmatinka 5(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Pongrac, Havić), Dalmatinka 4 minute (Kežić, Vuković).

IGRAČICA UTAKMICE: Marta Žderić (Podravka Vegeta).