Rukometašice Podravka Vegete su u posljednjoj odigranoj utakmici grupne faze Lige prvakinja na gostujućem terenu upisale poraz 33:26 protiv domaćina Budućnosti, a rezultat poluvremena bio je 13:11.

Utakmicu je pogotkom i vodstvom 1:0 otvorila Milosavljević. Prvih deset minuta vodi se borba gol za gol. Do petnaeste minute domaća ekipa je otišla na +3, rezultat je 7:4. Vraća Carlos odmah u sljedećem napadu ekipu na samo dva pogotka zaostatka. U 19. minuti stiže Podravka Vegeta i do -1. Odlično reagira Carlos koja je navukla dvije igračice na sebe i napravila akciju za Turk koja upisuje svoj treći pogodak, za 8:7.

U 22. minuti domaće igračice su ponovno na +3, a trener Zlatko Saračević pozvao je minutu odmora. Malo pogodaka u nastavku, ali smanjuje domaću prednost Džono u 25. minuti, a nakon toga je precizna Milosavljević u prvom dosuđenom sedmercu za Podravkinu ekipu i Podravka je na 9:8.

Prvo izjednačenje još od onih 3:3 na samom startu utakmice nosi Karlovčan u 27. minuti za 10:10. Vraćaju pogotkom domaće igračice, ali ponovno izjednačuje raspoložena Turk. Do kraja su dodale gas domaće igračice i otišle na odmor s dva pogotka prednosti, rezultat je 13:11.

Lijepu su igru u prvom dijelu pokazale naše cure, a posebno je raspoložena i najučinkovitija u prvom poluvremenu bila Turk, a u redovima protivnica najraspoloženija je bila vratarka Arenhart koja je samo u prvom dijelu upisala deset obrana.

U prvoj minuti drugog poluvremena sjajno pogađa Carlos za 13:12, a nastavljaju efikasno i u nastavku naše cure, sve do pete minute drugog dijela, drže se na pogodak zaostatka. Do osme minute drugog dijela odlaze domaće na +3, ali ubrzo Džono pod prekršajem sjajno asistira za Milosavljević koja nalazi prostor i vraća Podravku na dva pogotka zaostatka.

Dolazi razdoblje s dosta grešaka, a u 10. minuti drugog dijela zove trener Zlatko Saračević minutu odmora. Nižu naše cure pogreške jednu za drugom, a igračice Budućnosti to ozbiljno kažnjavaju iz brzih kontri i polukontri i četiri minute kasnije dižu se do velikih +7. Trener Zlatko Saračević pozvao je još jedan time out. U 18. minuti drugog dijela digla se Tsakalou koja ulazi u seriju od pet pogodaka, no nažalost prekasno za neki ozbiljniji preokret. Danas nije bio dan ni za naše vratarke koje nisu uspijevale biti ozbiljnija prijetnja za napad Crnogorki. Pet minuta prije kraja Budućnost je i dalje na velikih +6, a do kraja slave na domaćem terenu 33:26.

U prvom smo poluvremenu još bili u rezultatskom priključku s Budućnosti, i to smo uglavnom postizali iz polukontre i kontre. Na punu zonu nažalost nismo imali rješenje, devet obrana je imala njihova vratarka u prvih trideset minuta. U drugom poluvremenu napravili smo previše tehničkih grešaka koje su bile kažnjene u prvih 15 minuta i dva nepotrebna isključenja te je na neki način utakmica bila odlučena – zaključio je trener Zlatko Saračević. 

Sve što smo se dogovorili nismo ispoštovali, obrana nije bila dobra, napad također, promašili smo nekoliko zicera i to bitnih. Kad god smo povukli bili smo tu u egalu, a ne znam što se dogodilo, posebno u drugom dijelu i zašto nismo i dalje grabile, vukle i trčale, mi smo samo stale, a one su to iskoristile iskusno – rekla je Mugoša nakon utakmice.

Rukometašice Podravka Vegete, prema odluci EHF-a koja je stigla prošle srijede, idu u sljedeću fazu europskog natjecanja zajedno s još 15 preostalih ekipa, a danas smo doznali kako će protivnik u ta dva susreta koja slijede biti ruski Rostov Don. Cure u naredna dva dana na povratku igraju i prvenstvene utakmice s Dalmatinkom iz Ploča i Sinjom, a onda tek slijedi povratak u Koprivnicu.

Foto: Ivan Brkić