Dora Kalaus (8 golova) u skoku // Foto Robert Šoštarić, ilustracija(IZVJEŠTAJ TRENERA PODRAVKE LINO BRANKA KRAJAČIĆA)

Mala ekspedicija od svega 12 igračica, ograničena brojem mjesta u kombi prijevozu, krenula je na odigravanje prijateljske utakmice u Ivanić Grad. Linice su  dosta ležerno i u prijateljskom tonu odigrale prvi dio utakmice: Ivanić – Podravka Lino 28:38 (15:15).


Bez prevelikog angažmana, kako u napadu tako i u obrani, omogućile su domaćem sastavu da postigne nekoliko pogodaka iz kontranapad, ali to nije bilo dovoljno da se stvori  ozbiljnija prednost, pa se na odmor otišlo s neriješenim ishodom (15:15).
Vidjelo se da je  Podravka Lino kvalitetniji sastav i da u igri ima dosta rezervi,  što je i pokazalo drugo poluvrijeme. Ozbiljniji pristup s više ideje u napadu, te na golu odlične Krmpotić, ubrzo donose prednost Linica od 27:18, što je bilo dovoljno za mirniji završetak utakmice. Krajnji rezultat 38:28, objektivno  i pokazuje razliku u vrijednosti ovih dviju protivnika.
Odigrali smo jednu, posebno u drugom dijelu solidnu utakmicu, protiv vrlo korektne i simpatične ekipe iz Ivanića, koja je član 2. HRL Zapad i nakon prvog dijela sezone nalazi se na 2. mjestu, odmah iza Lokomotive 2. Istina, prvi dio utakmice odigrali smo opuštenije, ali uz stalnu kontrolu rezultata, da bi u drugom dijelu ubrzali igru i odgovornije odigrali obranu, što nam je ubrzo i donijelo nedostižnu prednost. Čestim izmjenama igračica držali smo visoki ritam i pokazali da imamo širinu i kvalitetu,  što domaći sastav nije mogao pratiti, pa je i visoka pobjeda na kraju potpuno zaslužena.  
Predstoji nam završnica Kupa regije s ekipom Bjelovara, koja bi se trebala igrati u srijedu, ali detalje, pa čak i domaćinstvo, još ne znamo.

 

Branko Krajačić

PRIJATELJSKA UTAKMICA
IVANIĆ – PODRAVKA LINO 28:38 (15:15)
IVANIĆ GRAD – SD Žeravinec. Gledatelja: 50. Sudac: Forko.
IVANIĆ:  Presker, Hren, Damjanović 2, Zorko 1, Kukić 2, Benko, Dalić 1(1), Bobinec 5(1), Krnjević 5, Pezić 3, Liška, Kurešić, Baotić, Čorković 9. TRENER: Hrvoje Feketić.
PODRAVKA LINO: Krmpotić, Horvat, Tvorić 9, Slivar 1(1), Bogdanović 4, Božić 6, Široki 1, D. Kalaus 8(1), L. Kalaus 4, Zagorščak 1, Dušak 3, Maljak 1. TRENER: Branko Krajačić.
SEDMERCI: Ivanić 3(2), Podravka Lino 3(2).
ISKLJUČENJA: Podravka Lino 6 minuta (L. Kalaus, Zagorščak i Dušak po 2).