UTatari (na slici u susretu s Viborgom) 6 golova Srbiji prvom od dva prijateljska susreta sa Srbijom, a za Hrvatsku i pripremna susreta za SP, Hrvatska je pobijedila susjede s 36:29 (18:12)

”Moćna Hrvatska u prvom poluvremenu i preslaba Srbija, u drugom egal. Do 23. minuta, selektor Hrvatske, Vladimir Canjuga isprobao je sve što je htio i vidio koliko je njegova ekipa spremna za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Naime, tada je rezultat glasio 17:6” piše portal srpskog rukometnog svaeza.

”On zatim iz igre vadi Tatari, Zebić, Penezić, Jovetić i Milanović Litre, uvodi igračice s manjom minutažom, što je omogućilo Srpknjima da se za nekoliko minuta, rafalom golova Pop Lazić, Ognjenović i Damnjanović, približe domaćinu i na odmor odu sa prihvatljivih sedam golova u minusu 19:12.

U nastavku su Hrvatice održavale prednost iz prvog poluvremena, stalno kombinirajući postavu na terenu i bez mnogo utroška snage, dok su naše reprezentativke pokušavale bezuspješno ih stignu”.

U priopćenju HRS-a iza utakmice hrvatski izbornik Vladimir Canjuga izjavio je:

– Počeli smo furiozno u obrani i odlično u napadu, reprezentativke su bile jako motivirane da izbrišu onih 10 minusa iz Crne Gore. Rezultat svega je 17:7 u 20. minuti, a budući su Penezić, Franić i Tatari imale malu virozu, morao sam ih brzo mijenjati, pa je i pao pritisak s naše strane. No, zadovoljan sam utakmicom, raduje me bitan napredak u odnosu na Crnu Goru. U sutrašnjoj utakmici, koja će nam dobro doći za uigravanje, dobit će prigodu sve rukometašice.

Hrvatska i Srbija sutra će odigrati još jednu utakmicu u Kašteliru s početkom u 15 sati. Nakon toga reprezentativke imaju slobodan dan, u utorak su još dva treninga u Zagrebu, a u srijedu se leti za Brazil.

PRIPREMNA UTAKMICA ZA SVJETSKO PRVENSTVO U BRAZILU
HRVATSKA – SRBIJA 36:29 (18:12)
NOVIGRAD –
Sportska dvorana, Gledatelja: 500. Suci Peres i Coen (Izrael).
HRVATSKA: Grubišić (8+0), Žderić, Jelčić(4); Tatari 6, Kiridžić 1(1), Jovetić 3, Šerić, Petković, Gaće 3, Pušić-Koroljević 2, Horvat 1, Franić 3, Penezić 4, Lovrić 1, Zebić 5, Milanović Litre, Peraica 3, Đono, Ježić 2. IZBORNIK: Vladimir Canjuga.
SRBIJA: Nikolić, Krpež 5, Popović 4, Koperec, Števin, Dmitrović 2(1), Matić, Živković, Kačarević, Vučković, Erić 2, Pop Lazić 7, Ognjenović 3, Cvijić 3, Liščević, Milošević, Damjanović 3, Bartošić, Čolić. IZBORNIK: Saša Bošković.
SEDMERCI: Hrvatska 1(1), Srbija 1(1).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Šerić, Franić, Milanović Litre po 2), Srbija 0 minuta.

IGRAČICA UTAKMICE: Maja Zebić (Hrvatska).