U prostorijama RK Podravka održana je konferencija za medije uoči 4. kola EHF Kupa. Podravka Vegeta na domaćem terenu u SD Gimnazije Fran Galović dočekuje aktualnog osvajača EHF Kupa Siófok KC Hungary. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 26. siječnja, s početkom u 15:30 sati. Sudit će Ioanna Papamattheou i Ioanna Christidi iz Grčke, a delegat je Arijana Vojić iz Bosne i Hercegovine.

Govornici na konferenciji za medije bili su trener Zlatko Saračević te igračice Dejana Milosavljević i Selena Milošević.

Trener Zlatko Saračević osvrnuo se na uzvrat sa Siófokom koji njegovu ekipu očekuje u nedjelju:

Igramo drugi put u sedam dana s njima. Dolazi nam vrhunska ekipa, a to što smo mi tamo odigrali neriješeno nije pokazatelj ničega. Oni su ekipa kojoj ništa ne znači da li igraju na domaćem ili gostujućem terenu. One su iskusne profesionalke koje su odigrale stotine takvih utakmica. Očekujem puno težu utakmicu nego tamo. Mi ćemo popraviti i doraditi što imamo u našoj igri, tri dana trenirati te ih dočekati spremni.

Selena Milošević važna je karika u obrani Podravka Vegete:

Slažem se s trenerom da nam u Koprivnicu dolazi jedna vrhunska ekipa. Ova utakmica bit će teža nego u Siófoku. Možda su nas u prvom susretu malo olako shvatile, ali to sigurno neće ponoviti. Mi se nadamo punoj dvorani i glasnoj podršci tribina, a ja mogu reći da ćemo mi dati sve od sebe da ne razočaramo.

Dejana Milosavljević najbolji je strijelac Podravka Vegete u EHF Kupu, a uoči utakmice je izjavila:

Ekipa Siófoka prošlog je tjedna imala nekoliko igračica koje su se vraćale u natjecateljski ritam nakon ozljeda.. Nama u goste dolaze u punom sastavu i sigurno nas neće podcijeniti kao u Mađarskoj. Jučer su pobijedile Györ, a to je najbolji pokazatelj o kakvoj se ekipi radi. Mi ćemo dati sve od sebe te se nadamo pozitivnom ishodu utakmice.

Siófok i Podravka Vegeta trenutno imaju isti broj bodova u skupini B EHF Kupa, ali Mađarice imaju bolju gol razliku. Na trećem mjestu s dva boda nalazi se Kopenhagen koji je u 3. kolu pobijedio Maguru.

Očekuje se i dolazak navijača iz Mađarske. Molimo navijače za razumijevanje prilikom ulaska zbog eventualnih gužvi i sigurnosnih provjera.

Utakmicu možete pratiti u izravnom prijenosu na HRT 2 s početkom u 15:25 sati.

 

Foto: Ivan Brkić