Foto/Handball Club Rostov-Don

Rukometašice Podravka Vegete su danas u jutarnjim satima krenule put Poreča gdje ih je dočekao ovogodišnji finalist Lige prvakinja Rostov Don. U sklopu ovog gostovanja Podravka Vegeta je osim treninga s ruskom ekipom u rasporedu imala i pripremnu utakmicu i to danas s početkom u 17 sati u dvorani hotela Diamant. Čini se kako našim curama put od gotovo šest sati nije puno ometao rad na terenu jer su čvrsto i borbeno ušle u utakmicu, a taj su tempo držale cijelo prvo poluvrijeme što su i pokazale rezultatom koji je uoči odmora bio 13:13. Nisu popustile odabranice Zlatka Saračevića ni u drugom poluvremenu kada su na terenu nastavile igrati dinamičan i brz rukomet s puno trke u oba smjera. Unatoč jakom tempu naše cure ne posustaju i do kraja zasluženo mogu slaviti odličan rezultat prve pripremne utakmice protiv Rostov Dona 29:25.

Foto/Handball Club Rostov-Don

Na vratima je danas bila odlična Risović s ukupno 10 obrana i jednim obranjenim sedmercem, a nakon toga odličan niz nastavila je mlada i perspektivna Ećimović s ukupno 6 obrana i jednom obranom sedmerca. Svoju odličnu formu je s ukupno 6 pogodaka danas potvrdila Ana Debelić, slijede ju Stanko i Tsakalou s po pet pogodaka i Milosavljević s 4.

Bila je ovo jedna korektno odigrana trening utakmica s odličnim protivnikom u kojoj rezultat nije bio primaran. Vidjeli smo tako dosta dobrih stvari, ali isto tako i onih elemenata na kojima još moramo poraditi. Sutra nas čeka zajednički trening, a u narednih desetak dana još šest pripremnih utakmica – rekao je trener Zlatko Saračević za klupske stranice.

Foto/Handball Club Rostov-Don

Sutra je u jutarnjim satima na rasporedu i zajednički trening, a nakon ručka ekipa se vraća u Koprivnicu gdje nastavljaju pripreme za međunarodni turnir koji je na rasporedu za vikend.