Dobra u Puli - Marta ŽderićU utakmici 7. kola 1. HRL za žene, koja je odigrana naknadno zbog zauzetosti Podravkinih termina i sudjelovanja u Ligi prvakinja, u Puli su u utorak navečer igrali domaća Arena i Koprivničanke. Rezultat: Arena – Podravka Vegeta 19:27 (11:17).

U srijedu, 26. listopada, s početkom u 18 sati u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici u utakmici 8. kola 1. HRL sastaju se Podravka Vegeta i Zelina.

Utakmica u Puli bila je neposredno nakon sudjelovanja reprezentacije na kvalifikacijskim utakmicama u Novigradu Istarskom i slovačkim Mihalovcima, pa je bilo normalno očekivati slabije izdanje.

Reprezentativka u redovima Arene, Tanja Kiridžić, zabila je 8 golova, najviše na utakmici. No, za to je imala čak 18 pokušaja. Milošević je imala najslabiji učinak: jedan gol iz 13 pokušaja. Arenin ukupni učinak 38 posto (19/50).

Kod Podravke Vegete samo je Petković s 1/5 bila na 20 posto, dok su ostale bile iznad 50, 60 i 70 posto, tako da je ekipa imala prosjek od 60 posto (27/45).

– Utakmica u Puli uvijek nam je nezgodna. Iako smo dobili s osam razlike ne mogu biti potpuno zadovoljan, jer nismo odigrali utakmicu na razini na kakvoj bi trebalo, ali ima i realnosti. Nismo bili tjedan dana zajedno, nismo zajedno trenirali, osjeća se određeni umor od napornog reprezentativnog tjedna. Pogotovo kod Sanje Damnjanović, koja je doputovala u Koprivnicu iz Beograda ujutro. Miranda Tatari je već u 10-oj minuti ponovno osjetila zatezanje u leđima, posljedica utakmice s reprezentacijom, gdje se malo ozlijedila. Nadam se da ćemo se uspjeti oporaviti, obnoviti i da ćemo utakmicu Lige prvakinja s Larvikom u subotu dočekati potpuno spremni – rekao je nakon utakmice trener Podravke Vegete Neven Hrupec.

On je dodao da je i Pušić osjetila zatezanje u preponi, ali ga je umirio fizioterapeut Bojan Savić, koji kaže da to ne bi trebao biti neki veći problem.

– Cure su dosta potrošene i umorne od reprezentacije, ali utakmicu smo dobili. Nismo igrali bajno, ali važno je da utakmicu s Larvikom dočekamo zdravi i spremni – veli Hrupec.

Da, ali slijedi novi napor: sutra(danas) u srijedu igra se u Koprivnici sa Zelinom.

– Moramo to odigrati. Sigurno da nam ne paše. Najbolje bi bilo da nije bilo reprezentacije, da smo imali jedan mini-ciklus priprema, ali pokušat ćemo rasporediti snage na utakmici sa Zelinom, da to bude korektno odrađivanje posla, a da odmah iza toga tri dana iskoristimo za regeneraciju i eventualno za taktičku pripremu. Nadam se da će sve biti OK – zaključio je Hrupec.

UTAKMICA 7. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

ARENA – PODRAVKA VEGETA 19:27 (11:17)

PULA – Dom sportova Mate Parlov. Suci: Saša Brkić i Zvjezdan Utješinović (obojica Zagreb). Nadzornik HRS-a: Darko Tomović (Rijeka).

ARENA: Dukić (9+0), Bradarić (-), A. V. Jelčić (1+-); Mandić 2, Vukić, Gaborović 1, Kridžić 8, Muratagić, Milošević 1, Gavranić 7(4), Šabić, Mudronja. TRENER: Nedeljko Lalić.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (8+0), I. Jelčić (8+1); Čović, Kožnjak 5, Pongrac 2, Petković 1, Gaće 4, Damnjanović 3, Milanović Litre 3, Dragišić, Havić 1, Tatari 3, Horvat 1, Pušić-Koroljević 5(1). TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Arena 6(4), Podravka Vegeta 1(1).

ISKLJUČENJA: Arena 2 minute (Šabić), Podravka Vegeta 6 minuta (Milanović Litre, Havić, Horvat po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Marta Žderić (Podravka Vegeta).

DETALJI NA: http://www.hrs.hr/utakmice.php?broj=1124