Mlada osamnaestogodišnja rukometašica Podravke Lucija Jandrašić ujedno i igračica 2. ekipe Podravka 2 Lino koju vodi trenerica Snježana Petika od 1.1.2019. godine službeno je članica 1. ekipe. Svoju je poziciju prvotimke izborila na treninzima s prvom ekipom za vrijeme reprezentativne pauze i pokazala velik potencijal te postala dio aktualnog sastava RK Podravka Vegete. Lucija, inače srednji vanjski, će ovaj tjedan pamtiti još dugo, a posebno nedjeljnu europsku utakmicu protiv Bera Bere kada je upisala svoj prvi nastup za prvu ekipu u dresu RK Podravka Vegete s brojem 7. Već u srijedu igrala se utakmica 13. kola 1. HRL za žene, a svojih prvih 20 minuta u hrvatskoj ligi iskoristila je i postigla jedan pogodak iz igre i dva iz sedmerca. Kakav je osjećaj postati prvotimka i što joj to znači rekla nam je za klupske stranice i sama Lucija.

Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što sam postala dio prve ekipe i što se sav moj trud isplatio. Zahvalna sam što su sve to treneri uočili . Sretna sam što mogu trenirati s curama koje imaju puno više iskustva i voljela bih se uz njih razviti u što boljeg igrača.

Foto: Ivan BrkićFoto: Ivan Balija

Misija kluba jest vratiti Podravka Vegetu na rukometnu scenu tamo gdje joj je i mjesto. Cilj je iz omladinskog pogona iznjedriti što više igračica. Zlatko Saračević je glavni trener, ali i koordinira rad omladinskog pogona i prati mlade igračice kroz komunikaciju s trenerima te utakmice 2. lige i turnire. Kad je dio prve ekipe odsutan zbog obaveza u reprezentaciji, podmladak druge ekipe trenira s prvom ekipom. Tako se perspektivne cure iz druge ekipe uključuju u rad prve, a najveći potencijal dosad pokazala je Lucija Jandrašić. Ona nije jedina koja je pokazala kvalitetu u ovom trenutku, ali je zasad pokazala najviše. Od mladih igračica tu su i standardne prvotimke Korina Karlovčan i Magdalena Ećimović , a iz škole rukometa su Lea Franušić, Elena Popović i Tena Petika već ranije pokazale potencijal i postale standardne prvotimke – rekla nam je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović. Luciji najiskrenije čestitke na ovom uspjehu i neka te prati hrabrost u daljnjim sportskim izazovima.