Sesvete-Nemaškalo // Foto Ivo Čičin-MašanskerUh, kakva je to utakmica bila! Obje ekipe i Sesvete Agroproteinka i Podravka Vegeta nabrušene jedna na drugu, ali je Podravka od početka do 17. minute i 8:8 vodila igru i imala rezultatsku prednost. Uz jedno izjednačenje domaćih na 9:9, poluvrijeme je završilo 12:14 za Koprivničanke. Prije nego nastavimo s utakmicom jedna vijest: Lokomotiva je s Dugim Selom 55 odigrala 21:21 i sada zaostaje za Podravkom Vegetom dva boda. Ipak nam ide voda na mlin.

Podravka Vegeta nije imala vanjsku liniju. Bila su to neodlučna dodavanja i greške u napadu iz kojih su brze Sesvećanke kažnjavale svaku grešku. Osim toga na vratima je u 1. dijelu sjajno branila Tea Pijević (11 obrana), makar i Kapitanović nije bila nezapažena (8 obrana). Nemaškalo je držala rezultat, od ostalih se čekalo, malo i dočekalo, a od nekih se nije dočekalo.

Drugo poluvrijeme bilo je uzbudljivo, a obilježile su ga s jedne strane Benko zgodocima s krila, a s druge strane nastavak serije Nemaškalo i šest golova za redom Marijete Vidak.

Pred kraj bilo je stani-pani, a kod rezultata 25:26 Vidak promašuje 30 sekundi prije kraja, a šest sekundi prije kraja isključena je Milenković zbog zadržavanja lopte. Sesvete nisu iskoristile prigodu za izjednačenje i Podravka Vegeta teškom mukom osvojila je dva boda. Konačni rezultat 25:26 za Koprivničanke.

Sesvete // Foto Ivo Čičin-MašanskerOsvojeni su predragocjeni bodovi, sada već nije važno kako, ali sigurno ostaje pouka da se više ne može tako. Uz buđenje vanjskih možda se neće trebati plašiti ekipa iz donjeg doma koje dolaze u Koprivnicu ili se idu u gostovanje. Hvala Ekatarini Nemaškalo, Marijeti Vidak i ponešto golmanicama na spašavanju časti, koja je mogla u Sesvetama vrlo lako potonuti.

Ma koliko se treneri bunili protiv sudaca (Jurinović-Mrvica), suci su utakmicu odsudili hrabro: nisu pali pod utjecaj publike ni domaćina, kao što se nisu obazirali ni na primjedbe s klupe. Ne može se biti savršen, ali znanje je prevagnulo.

UTAKMICA 14. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

SESVETE AGROPROTEINKA – PODRAVKA VEGETA 25:26 (12:14)

SESVETE – Sportska dvorana gimnazije Sesvete. Gledatelja: 150. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru). Nadzornik HRS-a: Anto Josić (Zagreb).

SESVETE AGROPROTEINKA: Pijević (16+0), G. Bešen (-+0); Karaula, Jakara, Pa. Stopić 4, Blažević 4, Pe. Stopić 3, Martinović, Benko 6, Vlajsović, Petrušić 1(1), Anđelić, Bezjak 2, Peraica 1, Milić 5(5). TRENER: Nikola Škorić.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (8+0), Milenković (4+1); Nikšić 2, Dežić 2, Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 3, Milošević 1, Džono, Nemaškalo 9(2), I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak7(1), Franković 2(1). TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Sesvete Agroproteinka 8(6), Podravka Vegeta 4(4).

ISKLJUČENJA: Sesvete Agroproteinka 0 minuta, Podravka Vegeta 8 minuta (Milenković, Milošević, Džono, Vidak).

IGRAČICA UTAKMICE: Ekatarina Nemaškalo (Podravka Vegeta).Sesvete // Foto Ivo Čičin-Mašansker