Trifunović zabija gol // Foto ivo Čičin-MašanskerMetalurg i Podravka Vegeta u 17. kolu Regionalne lige u dvorani Avtokomande u Skoplju pred 120 gledatelja 30:29 (15:15). Nije vrijedilo vodstvo tokom utakmice i pred njezin kraj. Trifunović 8, Živković 7 golova.

Gotovo po običaju, pred kraj utakmice prosipano je ono što je do tada stečeno. Naime, od 41. minute, kada je Metalurg došao u vodstvo s 21:20, do kraja je Podravka Vegeta imala po gol prednosti, a tri-četiri minute prije kraja i dva razlike, 26:28, Onda je u 57. minuti uslijedilo izjednačenje Metalurga na 28:28, pa gol Podravke za 28:29, izjednačenje i pobjedonosni gol Metalurga, ozljeda Vesne Milanović Litre i četiri sekunde prije kraj deveterac koji nije zabijen i Metalurg je postigao drugu pobjedu u Regionalnoj ligi (još je uzeo dva boda Danilovgradu) i potopio sve nade Koprivničanki da bi mogle sudjelovati na Final Fouru. Lokomotiva je, naime, osvojila dva nova boda na gostovanju kod Danilovgrada (24:28) i ima četiri boda više s utakmicom više. Iduće Podravkine utakmice su Vardar u nedjelju u Skoplju, Danilovgrad u Koprivnici, GEN-I Zagorje je domaćin Podravki uSloveniji, a Krim Mercator dolazi u Koprivnicu.

Metalurg je pobijedio zahvaljujući brzim igračicama koje su se spretno ubacivale između druge i treće obrambene igračice Podravke Vegete, dok je obrana bila inertna. No, mora se reći, kad se igralo muški i da je kriterij neiskusnih makedonskih sutkinja išao u korist Metalurga. Radi običnog prekršaja u obrani izbacile su Vesnu Milanović Litre u 3. minuti! Bez prethodnog žutog kartona. Nije uobičajeno. A igralo se oštro i na drugoj strani, padali su čudni golovi, ali s time se, izgleda, mora računati. Tako da nisu sutkinje te koje su porazile Podravku Vegetu, već je to učinio Metalurg uz pripomoć gošći. Od toga se ne može pobjeći.

Povlačenje baš i nisu suđena // Foto Ivo Čičin-MašanskerAli, iza ove utakmice ima razloga i za zadovoljstvo. Ako ovo zvuči oprečno, paradoksalno, moramo reći da je Jelena Trifunović zabijala golove zadivljujućom snagom i preciznošću: zabila je sedam golova iz igre, plus gol iz jedinog sedmerca dosuđenog za Podravku Vegetu. Njena igra raste. I Jelena Živković iskazala je svoje realizatorske sposobnosti sa sedam golova, a nakon obranjenog sedmerca, Kapitanović je skinula još četiri lopte u razdoblju igre kada je to koristilo za pozitivni rezultat. No, golmanice moraju obraniti više, a da bi to mogle i obrana se mora pokrenuti. Ne samo lijevo-desno, nego u razmišljanju.

U nedjelju u15 sati igra se s Vardarom.

UTAKMICA 17. KOLA REGIONALNE LIGE WRHL

METALURG – PODRAVKA VEGETA 30:29 (15:15)

SKOPLJE – Dvorana Avtokomanda. Gledatelja 120. Sutkinje: Silvana Karabeska i Marija Ilieva (obje Makedonija). Delegat WRHL-a: Marjan Načevski (Makedonija).

METALURG: Antić (-), Ialomiteanu (5+0); Mečevska 2, Grozdanovska 4(1), Gjeorgievska 5, Bajramoska 7, Beleska, Jovanovska, Mladenovska 3, Stojkovska, Nikolovska 1, Livrinić, Sazdovska 2, Veličkovska, Ristevska 2, Mitrova 4. TRENER: Krsto Petruševski.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (4+1), Milenković (5+ 0); Čović 1, Gavranić 3, Pongrac 3, Havić 6, Živković 7, Vukojević, Nemaškalo, Milanović Litre 1, Dragišić, Vidak, Trifunović 8(1), Poljak. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Metalurg 2(1), Podravka Vegeta 1(1).

ISKLJUČENJA: Metalurg 12 minuta (Bajramoska, Jovanovska i Mladenovska 2+2), Podravka Vegeta 12 minuta (Čović, Pongrac i Milanović Litre 2+2).

IGRAČICA UTAKMICE: Mirijeta Bajramoska (Metalurg).