Okupila se hrvatska ženska seniorska reprezentacija u Poreču uoči još jednog HEP Croatia Cupa. Na okupljanje se odazvalo 19 igračica, a iz RK Podravka Vegete su to Nikolina Zadravec, Dejana Milosavljević i Lea Franušić dok je Korina Karlovčan ipak propustila ovo okupljanje, zbog parcijalne rupture zadnje lože.

Ovogodišnji HEP Croatia Cup otvorit će Hrvatska i Nizozemska u srijedu u 20 sati, a prijenos će biti na RTL-u.2. U ovom trenutku radi se o najjačem turniru u svijetu koji je u Poreč doveo aktualne i bivše svjetske prvakinje Nizozemsku i Brazil. Zanimljivo je vidjeti da Hrvatska ima prednost kada su u pitanju susreti s Nizozemskom na velikim natjecanjima. Naime, od devet susreta do sada, Hrvatska je dobila pet, a Nizozemska četiri. U Danskoj, prije 127 dana, Hrvatska je senzacionalno slavila 27:25, osigurala drugi krug i svjetske prvakinje gurnula u situaciju da se moraju spašavati protiv Mađarske u posljednjem kolu. Na kraju je Nizozemska osvojila 6. mjesto, a Hrvatska otišla do bronce.

Hrvatska će tako na prijateljskom turniru imati prilike odigrati dvije utakmice s jakim suparnicama. Ostaje žal što će tribine Žatike zbog korone biti prazne, jer bi ”Kraljice šoka” zasigurno bile prava atrakcija.

Turnir HEP Croatia Cup igrat će se prema sljedećem rasporedu:
14.04.2021. (srijeda)
20:00h HRVATSKA – NIZOZEMSKA (RTL 2 Televizija)

15.04.2021. (četvrtak)
18:00 NIZOZEMSKA – BRAZIL (PlanetSport)

16.04.2021. (petak)
20:00h HRVATSKA – BRAZIL (RTL 2 Televizija)

Foto/izvor: HRS