S utakmice 1. kola Podravka Vegeta - Zelina // Foto Ivo Čičin-MašanskerIma dobra vijest: Jelena Živković se noćas vratila iz Švedske gdje je bila na kvalifikacijama za EP sa srpskom reprezentacijom. Loša je vijest da već sutra mora igrati važnu prvenstvenu utakmicu u Zagrebu s Trešnjevkom. Ima još jedna loša vijest: Andrea Čović ne trenira, s reprezentativnog okupljanja u Umagu donijela je virozu. Ima i dobra vijest: u Zagreb se ide po pobjedu.

U Umagu je bilo okupljanje reprezentacije i igranje prijateljskih utakmica s Mađarskom (A selekcija dvije pobjede, B selekcija poraz, a B, juniorke, odigrala je i utakmice s hrvatskim ligašicama Umagom i Zametom). Nakon EHF-ovog reprezentativnog termina, iz nepoznatih razloga ”nagruvana” je već za srijedu Liga prvaka.

– Je li to normalni odnos prema domaćem rukometu? Zbog čega se ovaj tjedan igra srijeda-subota, moglo se tim ritmom odigrati idući tjedan – čudi se trener Podravke Vegete Goran Mrđen.

Dodaje da su za njegovu ekipu svi bodovi važni, a najvažnije je da se do petog kola i susreta s glavnim rivalom, Lokomotivom, osvoje svi bodovi. To je ključ svega, kaže Mrđen. S takvom željom Koprivničanke dolaze u Kutiju šibica (srijeda, 2. travnja u 16 sati).

U ostalim susretima Lige za prvaka u srijedu sastaju se u 18 sati Lokomotiva – Zelina i Zamet – Sesvete Agroproteinka. Podsjetimo da u subotu u Koprivnicu dolazi Zamet.

U srijedu u 16 sati u Koprivnici se igra utakmica 2. HRL sjever Podravka Lino – Pitomača.

Tablica Lige za prvaka nakon 1. kola

1. Podravka Vegeta                1   1   0   0   35:26   2
2. Sesvete Agrsoproteinka      1   1   0   0   29:23   2
3. Lokomotiva                        1   1   0   0   27:25   2
4. Zamet                               1   0   0   1   25:27   0
5. Trešnjevka                         1   0   0   1   23:29   0
6. Zelina                                1   0   0   1  26:35   0