Izvlacenje-29-6-2016U sjedištu EHF-a u Beču u srijedu u 13 sati bit će izvučene kvalifikacijske grupe za ulazak u Ligu prvakinja. Formirat će se tri grupe, a samo pobjednici grupa u kvalifikacijama, što će se igrati 10. i 11. rujna, ući će u Ligu prvakinja i biti smješteni u četvrtu jakosnu grupu.

Određene su jakosne grupe kvalifikacija. Nositelji grupa bit će Glassverket IF (Norveška), HC Leipzig (Njemačka) i Krim Mercator (Slovenija). Oni imaju prednost u izboru domaćinstva turnir.

U drugom ”loncu” bit će Hypo Nö (Austrija), Podravka Vegeta (Hrvatska) i Selgros Lublin (Poljska). Oni neće biti u istoj grupi, ne mogu se sastati međusobno.

U trećem ”loncu” su Indeco Conversano (Italija), Balonmano Bera Bera (Španjolska) i Sercodak Dalfsen (Nizozemska). To su mogući suparnici Podravke Vegete u polufinalu kvalifikacija.

U četvrtom bubnju su Gomel (Bjelorusija), Yenimahalle BSK (Turska) i Iuventa Michalovce (Slovačka). Ovi će klubovi u polufinalu imati suparnike u jednom od nositelja kvalifikacijske grupe.
Igra se po sustavu Final Foura: u polufinalu prvi sa četvrtim, drugi s trećim, pobjeadnici igraju za 1. mjesto i ulazak u Ligu prvakinja, poraženi za bolju poziciju ua rangiranju za EHF kup.