Bilo doma, bilo vani, glave skupa: pozdrav u Dunaújvarosi // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon uspješnog početka prvenstva i osvojenih bodova vidljivim zalaganjem i motivom, Podravka Vegeta u srijedu (19,45) gostuje u 2. kolu 1. HRL u Samoboru. Svakom se suparniku pristupa jednakom dozom ozbiljnosti, ne podcjenjuje se nikoga, ali nema ni popusta za nikoga. Punom parom do konačnih ciljeva.

– Na utakmici s Dalmatinkom imali smo ozbiljan pristup. Samobor je malo kvalitetnija ekipa od Dalmatinke, a igra i kod kuće. No, mi ćemo zadržati ozbiljan pristup od početka zagrijavanja do kraja utakmice, zadržati formu, jer nam je potrebna zbog kvalifikacija za Ligu prvakinja, zadržati 1. mjesto na tablici – riječi su trenera Podravke Vegete Gorana Mrđena – Nastojat ćemo igrati sa što više igračica, jer raspored nam je zgusnut i teško je u nekoliko dana odigrati važne utakmice sa sedam igračica.

U Samoboru će se igrati ozbiljno, popusta, rekosmo, nema, Podravka Vegeta svjesna je svoje kvalitete.

BYASEN U MISLIMA

U četvrtak se putuje u Kragujevac, u subotu se u kvalifikacijama za Ligu prvakinja igra polufinalna utakmica s norveškim Byasenom. Bez obzira kako će utakmica završiti, idući suparnik je ili danski Midtjylland, ili prvak Srbije domaćin Radnički, bilo u finalu u borbi za 1. mjesto i ulazak u Ligu prvakinja, bilo u utakmici za 3. mjesto.

Goran Mrđen // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Pratimo rezultate Byasena u norveškom prvenstvu. Dobivaju, gube, igraju neriješeno, ali sve to uz puno datih golova, ne manje od 30 po utakmici i kad gube i kad dobivaju. Naš je zadatak ne dozvoliti im da zabiju 30 golova – kaže Goran Mrđen.

O Mitdjylandu dovoljan je podatak da je imenovan prvim favoritom danske lige.

– Dosta su uvjerljivi, a, jasno, kvalitetniji od Byasena. Oni su favoriti ovih kvalifikacija, jer ih takvim imenuju i Vardar i Budućnost, koji ih već očekuju u grupi Lige prvakinja – kaže Mrđen.

Jasno, osim ako ”poplava iz Podravine” ne poplavi Dankinje s poluotoka Jyllanda. Domaćin je Radnički, ne treba ga zaboraviti kao mogućeg konkurenta.

– Radnički je prvak Srbije i pojačao se u odnosu na prošlu sezonu. Mnoge igračice iz njihovog sastava znamo s rukometnih terena, ali, zasad ne razmišljamo ni o Radničkom, ni o Midtjyllandu. Razmišljamo o Byasenu i – nadamo se finalu – širi optimizam Mrđen.

Do sutra će ipak razmišljanje biti usmjereno na Samobor i (planirana) nova dva boda u prvenstvu.

Treneri Goran Trajkovski i Filip Turk // Foto Ivo Čičin-Mašansker