Tatari na utakmici Podravka Vegeta - Lokomotiva // Foto Robert ŠoštarićNe bez razloga utakmice Podravka Vegete i Lokomotive nazivaju se derbijima. Oni su to i zbog položaja na tablici, ali i zbog povijesti oba kluba, koji su najkvalitetniji hrvatski ženski rukometni klubovi već više od dva desetljeća. Derbi se u srijedu igra u zagrebačkom Domu sportova, dvorni 2, u pretposljednjem kolu 1. HRL.

Podravka na tablici ima tri boda prednosti (vidi: http://www.hrs.hr/natj.php?league=54) i s obzirom na to da u zadnjem kolu (već u petak u 17 sati) ugošćuje Sinj, osvajanje 19-og naslova prvakinja Hrvatske ne bi trebalo biti upitno.

Utakmicu, koja počinje u 18 sati, konačno sude naši najbolji i među najboljim svjetskim sucima Matija Gubica iz Petrijevaca i Boris Milošević iz Osijeka, što je bio i prijedlog i ideja oba kluba i ranije.

Šteta je što se takve utakmice ne prenose putem televizije. Ženski klupski rukomet nema mogućnosti prikazivanja široj javnosti, osim u Ligi prvakinja.

Osvoji li Podravka Vegeta naslov prvakinja, ima pravo sudjelovanja u kvalifikacijama za Ligu prvakinja, odnosno u drugim europskim natjecanjima. Raširila se vijest i o jakoj regionalnoj ligi, no, kako u ženskom rukometu zarade nema, sponzorstva se smanjuju, i velika i mala, iako klub živi skromnije i odgovornije nego ikad u svojoj svojoj gotovo 60-godišnjnoj povijesti, puno je pitanja pred klubom i sportskom javnošću ovoga ljeta.