Pozdrav prije utakmice s Trešnjevkom // Foto Ivo Čičin-MašanskerKlub je spremio ”prvu kantu” na policu, Petikine mlađe kadetkinje osvojile su naslov prvaka države, a Hrupecove profesionalke nastavljaju utakmice u Ligi za prvaka 1. HRL i idu prema još jednom naslovu državnih prvakinja, a time i stjecanje prava na sudjelovanje u Ligi prvakinja (kvalifikacijama ili izravno ako se primjeni novi predloženi sustav) u sezoni 2013/2014. Ne smijemo zaboraviti da su i Podravka Vegeta i Podravka Lino sudionici završnice Kupa, među četiri, a da Krajačićeve kadetkinje nastupaju istodobno i na državnom prvenstvu starijih kadetkinja i da mogućnosti osvajanja naslova nije kraj. Očito: krize na terenu nema.

U srijedu u 20 sati u Zelini Podravka Vegeta igra utakmicu 5. kola Lige za prvaka 1. HRL s domaćinom Zelinom. U porvenstvu je bilo ”gusto”, ali s obzirom na formu igračica Podravke Vegete i pojedinačnu kvalitetu, ne bi trebalo biti upitno tko je bliže pobjedi.

TABLICA PRIJE 5. KOLA

Podravka Vegeta     4   4   0   0    135: 96     8

Samobor                 4   2   1   1    96:103     5

Zelina                     4   2   0   2   112:103    4

Lokomotiva             4   2   0   2   115:113      4

Sesvete Agrop.       4   1   0   3    105:128      2

Trešnjevka              4   0   1   3    96:116     1

VLADIMIR CANJUGA POZVAO U REPREZENTACIJU SEDAM PODRAVKINIH IGRAČICA

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga na kontrolno okupljanje reprezentacije u Ivanić Gradu od 21. do 23. travnja pozvao je samo kandidatkinje iz Hrvatske. Među njima je i sedam igračica Podravke Vegete, uključujući Mirandu Tatari.

Iz Podravke Vegete (7) pozvane su Marta Žderić, Iva Pongrac, Anita Gaće, Vesna Milanović Litre, Andrea Čović, Miranda Tatari i Žana Čović, iz Lokomotive (3) Marina Razum, Nataša Janković i Petra Oštarijaš, Iz Sesveta Agroproteinke (2) Ekaterina Nemaškalo i Lana Franković, iz Samobora (2) Iva Milanović Litre i Ivana Lovrić, Iz Zeline (2) Renata Knježević i Ivana Petković i iz Zameta (1) Tina Gavranić, a iz Umaga (1) Jelena Vidović.

KOPRIVNICA.NET I SN: TATARI U ASTRAHANOČKU

A kad se već spominje Tatari, o njoj se znalo da odlazi, a sada se zna i kamo. Informacija je najprije objavljena u Sportskim novostima, potom i na www.koprivnica.net, a klub će se službeno izjasniti nakon što obavi razgovore sa svim igračicama. Evo:

”Astrahanočka iz Astrahana bit će novi klub kapetanice Podravke Vegete i reprezentacije Hrvatske Mirande Tatari.

Nakon što su joj u Podravki priopćili da joj ne mogu ponuditi produljenje ugovora, Miranda je krenula u razgovore s brojnim zainteresiranim klubovima, a najkonkretnijom se pokazala ponuda iz Rusije.

– Zadovoljna sam svojim izborom i vjerujem da neću požaliti. Ugovor sam potpisala na godinu dana, klub ima visoke ambicije u ruskom prvenstvu i u Europi – rekla je Miranda Tatari.

U Astrahanočki su bivša vratarka Podravke Sanela Knezović, srpska reprezentativka Jelena Erić, ruske reprezentativne kružne napadačice Kurbanova i Vetkova te poznato lijevo krilo Emilia Turey, kao i nekoliko ruskih juniorki.

Od nove sezone pristupit će im i crnogorska vanjska igračica Marija Jovanović koja trenutno nastupa za rumunjski Oltchim.”

Dodajmo ovome da na kraju sezone ističe Krimova posudba za Maju Šon, koja iz Krima odlazi u francuski Nimes.

PROPISI O TRANSFERIMA: BOGATI NAPRIJED, OSTALI – STOJ!

Ne možemo a da ne zaključimo da je puno vrsnih igračica u Podravki Vegeti bitno napredovalo i postiglo visoku cijenu u europskim i svjetskim okvirima (Penezić, Damnjanović, Tatari, Žderić, pa i Šon za kratko vrijeme, jer je imala prigodu igrati), a da klub nakon svega ostaje ”suh”, jer rukomet nije nogomet, a EHF je propise složio tako da bogati idu naprijed, a ostalo – stoj! I proizvodi za rukometne ”abramoviče”.

”NAŠI” U FINALU LIGE PRVAKINJA?

Jedan pogled na događanja u Europi: obje ekipe s kojima je Podravka Vegeta igrala u grupi Lige prvakinja, Krim i Györ na pragu su ulaska u finale, jer su u gostima pobijedile Larvik, odnosno Oltchim. Jasno je da je grupa s takvim rukometnim silama bila najjača. Trećim mjestim u grupi popravio se i europski rejting.

Mala utjeha!