U prostorijama RK Podravke s.d.d. održana je konferencija za medije uoči utakmice 24. kola 1. HRL za žene koja je na rasporedu 27. travnja s početkom u 18 sati u SD Gimnazije Fran Galović Koprivnica. Konferenciji su prisustvovali trener Zlatko Saračević i igračica Alena Ikhneva. Uvodno je s nekoliko riječi konferenciju otvorio trener Zlatko Saračević.

Ponovno derbi, ponovno Lokomotiva kao i prije 10 dana samo što je ovoga puta ulog puno veći. Ovoga puta je ulog prvak Hrvatske i Liga prvaka iduće godine tako da je ovo po meni još važnija utakmica od one prve. Očekujemo ponovno punu dvoranu i lijepu atmosferu. Lokomotivu jako cijenim i to sam ponovio dosta puta, naš najveći rival u Hrvatskoj, jako dobra i uigrana ekipa s puno kvalitete, ali mislim da smo bolji i da moramo to pobijediti – osvrnuo se trener Saračević na subotnju utakmicu.

Istaknuo je i kako je u ekipi trenutno sve u redu po pitanju ozljeda i nada se da će tako i ostati do subote.

Cure treniraju fenomenalno i sve željno iščekuju tu utakmicu. Zasad su sve na raspolaganju. Popravljamo neke stvari koje nisu bile dobre u prvoj utakmici. Nema tu velikih iznenađenja. U deset dana ne možeš puno promijeniti stil igre, ali neki pojedinci koji su zakazali i na jednoj i na drugoj strani mogu to sada promijenitizaključio je trener i naglasio kako vjeruje u svoju ekipu.

Alena Ikhneva je približila atmosferu u ekipi i pozvala navijače.

40929042 533241813772694 3372871541632008192 n

Atmosfera je u ekipi dobra i treniramo te se pripremamo za jednu od najvažnijih utakmica ove sezone. Bit će teško, borbeno, ali ja se nadam da će ipak završiti našom pobjedom. Htjela bih pozvati navijače da nas dođu podržati kako je bilo i na prošloj utakmici. Bila je dobra atmosfera i sve su se cure osjećale puno bolje nego kad je u dvorani malo ljudi – rekla je Alena, a iako je potražnja za ulaznicama velika, mjesta u dvorani će biti te su navijači potreban vjetar u leđa na putu do dvostruke krune.

Utakmicu će suditi sudački par Matija Gubica i Boris Milošević, a nadzornik je Vladimir Sokol.

Ova će utakmica biti humanitarnog karaktera pod nazivom ”Za obitelj Čirković”. Sigurno ste posljednjih tjedana dosta čitali o šesteročlanoj obitelji iz Subotice Podravske koja je u požaru izgubila kuću. Novac za novu kuću prikuplja se na zasebnom računu na koji će se uplatiti svi prikupljeni dobrovoljni prilozi.

Foto:E-podravina(Pokažimo humanost i vratimo dom obitelji Čirković)

Na ulazu u dvoranu ćete na tri mjesta u zapečaćene kutije moći donirati novčane priloge. Nakon utakmice komisija sastavljena od tri člana bit će zadužena za prebrojavanje prikupljenih priloga, a svi će detalji o konačnom iznosu biti objavljeni na službenim stranicama RK Podravke po završetku akcije. Ovim Vas putem pozivamo da se uključite i da svi zajedno pomognemo obitelji koja je zbog požara ostala bez kuće.