Sportska dvorana u PorečuPoreč će od 3. do 6. svibnja ugostiti 1. festival rukometa. Na jednom mjestu okupit će se više od 1500 rukometaša i rukometnih djelatnika. Uz završnicu Kupa za rukometaše, Porečani će imati prigode vidjeti završnicu muškog kadetskog prvenstva, a održat će se sudački i trenerski seminar.

36. središnji seminar za rukometne trenere Hrvatske organizira Udruga trenera HRS-a od 4. do 6. svibnja u Poreču. Nakon dugogodišnje uspješne organizacije seminara u Puli te prošlogodišnje u Zadru, Upravni odbor HRS-a i udruge trenera jednoglasno su odlučili da se seminar održi u Poreču tijekom Festivala rukometa. Istovremeno će se u Poreču održati i Seminar za suce i nadzornike. Predavanja će se održavati u SD Veli Jože.

U suradnji s Europskom rukometnom federacijom (EHF) Seminar HRS-a ulazi u europski sustav seminara za edukaciju trenera te se očekuje i znatni broj inozemnih sudionika. Predavači su i ove godine eminentni stručnjaci iz područja kinezioloških znanosti i sporta. Sve vježbe na predavanjima demonstrirat će mađa muška kadetska reprezentacija.

Na trenerskom seminaru, koji je uvjet za dobivanje licence za vođenje ekipa, sudjelovat će i šest trenrica i trenera iz RK Podravke: Snježana Petika, Đurđica Zečević, Neven Hrupec, Bojan Golub, Branko Krajačić i Goran Rihtarić.

Festival rukometa organizira Hrvatski rukometni savez u suradnji s Rukometnim klubom Poreč i Gradom Porečom. Tako će se na jednom mjestu okupiti gotovo svi povezani muškim rukometom: osam najboljih hrvatskih kadetskih momčadi (Croatia osiguranje Zagreb, Dubrava, ZG Dubrava, Međimurje, Moslavina, Osijek, Kozala i Split), četiri seniorske momčadi (Croatia osiguranje, NEXE, Zamet i Moslavina), više od 500 trenera na trenerskom te više od 250 sudaca na sudačkom seminaru. Oba seminara su redovni godišnji, do sad su se održavali u siječnju, a upravo radi Festivala rukometa premješteni su iz siječanjskog termina u ovaj. Također, u subotu 5. svibnja bit će održana i sjednica Upravnog odbora HRS-a.

Poreč dakle očekuje prava rukometna fešta, a domaćin priredbe, RK Poreč, organizirat će u petak i subotu 4. i 5. svibnja zabavu na rivi za sve uzvanike i goste.