2011-04-29Gradska sportska dvorana u Samoboru u subotu 30. travnja i u nedjelju 1. svibnja bit će poprište natjecanja u završnici rukometnog kupa za rukometašice. U polufinalu su parovi Lokomotiva – Sesvete Agroproteinka i Trešnjevka – Podravka Vegeta.

Podravka Vegeta 16 puta bila je pobjednik hrvatskog kupa, tri puta je ta čast pripala zagrebačkoj Lokomotivi 1992. godine te 2005. i 2007. godine. Ove godine Podravka Vegeta nada se ponoviti uspjeh iz prošle godine. Klupski je cilj osvojiti oba trofeja u Hrvatskoj. Jasno, nije to gotova stvar. Trešnjevka u polufinalu, uostalom, može biti opominjajući faktor (jedina izgubljena utakmica Podravke Vegete u prvenstvu), no ne i odlučujući. Podravka Vegeta s 10 reprezentativki u seniorskoj i pet u juniorskoj selekciji ipak je favorit.

Raspored:

U subotu, 30. travnja u 17 sati Lokomotiva – Sesvete Agroproteinka, u 19 sati Trešnjevka – Podravka Vegeta.

U nedjelju, 1. svibnja u 17,30 finalna utakmica.

Nagrade:

Pehari i medalje, a bit će proglašena i najbolja igračica turnira i najbolja vratarka, što biraju novinari, te najbolji strijelac.

EP SENIORKI 2012.

Kad smo već spomenuli reprezentativke, dodajmo da su izvučene kvalifikacijske grupe za nastup na Europskom prvenstvu 2012. u Nizozemskoj. Hrvatska je u grupi 6 s Danskom, Slovačkom i Italijom. Dvije reprezentacije iz grupe kvalificirat će se na EP. Ostale grupe: 1. Njemačka, Mađarska, Bjelorusija, Azerbajdžan, 2. Rumunjska, Srbija, Portugal, pobjednik pretkvalifikacija (Velika Britanija, Finska, Grčka,

Izrael), 3. Rusija, Crna Gora, Poljska, drugoplasirani pretkvalifikacija (Velika Britanija, Finska, Grčka, Izrael) 4. Francuska, Makedonija, Turska, Litv, 5. Švedska, Austrija, Slovenija, Češka, 7. grupa Španjolska, Ukrajina, Island, Švicarska.

EP JUNIORKI 2011.

Izvučene su i grupe juniorskog EP za djevojke, što se u kolovozu održava u Nizozemskoj. Hrvatske u u C grupi s Danskom, Mađarskom i Poljskom. Ostale grupe: A Rusija, Španjolska, Rumunjska, Slovenija, B Norveška, Nizozemska, Ukrajina, Austrija, D Francuska, Njemačka, Švedska, Srbija. Hrvatske juniorke izborile su nastup na EP na nedavnom kvalifikacijama u Poljskoj, gdje su pobijedila Poljsku 32:22 (Dragišić na posudbi u Zelini 4, Vidak 2, A. Čović 1), Grčku 38:26 (Vukojević 5, Dragišić na posudbi u Zelini 4) i Izrael 38:17 (Vidak 7, AS. Čović 4, Vukojević 4).

RUKOMETNI VIKEND

Podravka Lino odigrat će danas, u petak 29. travnja, s početkom u 19,30 sati utakmicu 21. kola 2. HRL sjever, a u goste dolazi RK Zrinski iz Čakovca.

Regionalne reprezentacije u organizaciji RS KC-KŽ županije u nedjelju će u Sinju i Trilju, sudjelovati na natjecanju regionalnih reprezentacija Hrvatske.

Utakmice 3. HRL sjever Podravke 3 odgođene su: 20. kolo s Viktorijom iz Novske i 21. kolo s Gradinom.