Održana je konferencija za medije uoči odigravanja ogleda 2. kola DELO Lige prvakinja između FTC Rail Cargo Hungarie i Podravka Vegete. Utakmica je na rasporedu u subotu 18. rujna s početkom u 16.00 sati, a prijenos će biti na 2. programu Arena Sport televizije. Suci u ovoj utakmici bit će Amar Konjičanin i Dino Konjičanin iz Bosne i Hercegovine, a delegatkinja Janka Stasova iz Slovačke.

Na današnjoj konferenciji za medije prisustvovali su trener Neven Hrupec te igračice Bojana Milić i Yuliya Dumanska. Najprije je nekoliko riječi uoči ovog ogleda rekla vratarka Podravka Vegete koja je u prvom kolu upisala jedanaest obrana i bila vrlo važna karika u pobjedi domaće ekipe.

Foto: Ivan Brkić (Yuliya Dumanska na konferenciji za medije)

Mislim da će to biti vrlo teška utakmica jer imaju jako dobre igrače, ali moramo se fokusirati na sebe, igrati kao ekipa i odigrati dobru obranu, ali i postizati i neke lake pogotke iz prekida, polukontri i kontri. Atmosfera je dobra i sigurna sam da možemo otići tamo i boriti se, a vjerujem da možemo pokušati i ostvariti dobar rezultat – rekla je Dumanska. 

Foto: Ivan Brkić ( Bojana Milić na konferenciji za medije uoči FTC-a)

Bojanu Milić iako je često imate prilike vidjeti u napadu odlikuje i obrambena kvaliteta, a obrana će ujedno biti i ključ sljedećeg ogleda.

Očekuje nas teška utakmica tamo. Imali smo ogled s njima ovdje na turniru Bepo, a rezultat je na kraju bio dobar s obzirom da znamo kakve vanjske igrače imaju i da su jedni od najboljih u Ligi prvakinja. Cijeli ovaj tjedan pripremamo taktiku za ono što dolazi i vjerujem da ćemo se boriti i dati sve od sebe na toj utakmici. Pobjeda s Budućnosti nam je bila vjetar u leđa, pokazali smo da možemo igrati sa svim ekipama – rekla je Milić koja je protekle subote prvi puta odigrala utakmicu u Ligi prvakinja, ostvarila svoj najveći san i opisala taj osjećaj prekrasnim iskustvom koje će nastaviti graditi s ekipom u koju se odlično uklopila.

Foto: Ivan Brkić ( trener Hrupec na konferenciji za medije uoči Ferencvaroša)

Veliki vjetar u leđa za novi europski izazov je i najbolje otvaranje Lige prvakinja još od 1999. godine, pobjedom protiv Budućnosti na domaćem terenu 29:22.

To nam je puno značilo, ali već sam i prije govorio da se moramo izgraditi i da trebamo utakmica. Bit će sigurno i pobjeda i poraza i nekih iznenađenja, ali prvenstveno vjerujem u rad i ono što će vrijeme donijeti. U to ne sumnjam i znam da ćemo rasti i biti sve bolji i bolji. Što se tiče Budućnosti bili smo dobri, pogotovo prvo poluvrijeme. Sve smo analizirali i vidjeli što se desilo u trenutku pada, ali i to je sastavni dio svega i mislim da curama ta pobjeda puno znači za samopouzdanje. Odigrali smo i jednu prvenstvenu utakmicu sa Zrinskim koja nam je odlično došla za pripremu i ponovno se okrenuli pripremama za ono što nas čeka u subotu – rekao je Hrupec. 

Trener Neven Hrupec je za utakmicu s aktualnim mađarskim prvakinjama naglasak stavio na obranu koja će morati biti na visokom nivou.

Ferencvaroš je jedan protivnik s kojim su kao i s Gyorom utakmice jako teške. Bez obzira s kim igramo moramo imati svoju igru i biti hrabri. Koliko smo spremni nešto napraviti to će vrijeme pokazati, ali nećemo se predati i misliti da je to nemoguće. Moramo biti realistični, FTC je dobra ekipa, pokrivena s vrhunskim igračima na svim pozicijama. Nedostaje im Aniko Kovačić, ali su uzeli Itanu Grbić iz Budućnosti da im nadomjesti taj nedostatak. Naše cure su dobre i zdrave , protiv Zrinskog sam poštedio Dejanu Milosavljević zbog manje povrede, a Lea Franušić će najvjerojatnije biti spremna tek od sljedećeg tjedna. Moram pohvaliti njihov rad na koji nemam nikakvih prigovora i idemo se boriti s optimizmom – zaključio je trener Neven Hrupec. 

Foto: Ivan Brkić