Snježana i Aljona // Foto Robert ŠoštarićU subotu 17. ožujka s početkom u 18 sati u Centru Zamet u Rijeci igrat će se utakmica 19. kola 1. HRL za žene između Zameta i Podravke Vegete. Sudit će Igor Emanović i Zoran Mikić, a nadzornik HRS-a bit će Damir Kuti. Malo odmora, ako ga i bude, jer trenirati se mora i to pojačano, jer ako se nisu do sada, odsad se sigurno ne smiju nigdje izgubiti dva boda. Drugim riječima, nema nikakvog opuštanja. Oči navijača i javnosti bit će usmjereni na finiš bore za naslov prvakinja.

U derbi utakmici Lokomotiva se predstavila kao brza ekipa i ekipa koja je učvrstila obranu, ali Podravka Vegeta igra raznovrsniji rukomet. Vratarke na obje strane (Kapitanović i Pijević) bile su u dobroj mjeri te koje su krojile rezultat, ali Podravkina vanjska linija ponijela je glavni teret. Briljirale su prinova Aljoma Ihnjeva i Marijeta Vidak svaka s po sedam golova (!), a nakon dugih mjeseci oporavljanja zaigrala je vrlo korisna vanjska igračica Dora Krsnik (oni i Ana Toth zabile su po jedan gol). Trenerica Snježana Petika mogla je odahnuti:

– Utakmica je bila tvrda, teška. Na obje strane igrale su sea jako dobre obrane, a golmanice su također obavljale jako dobar posao. Kod nas je bio evidentan grč, jer je veći pritisak na nama što se tiče osvajanja prvenstva. Čestitam curama za 60 minuta mučeničke borbe. Presudila je naša odlična obrana, dobile smo samo 15 golova. Doduše zabile smo samo 16, ali imale smo više prigoda koje smo prokockali, u prvom dijelu promašili smo i dosta zicera. Sve u svemu, osvojili smo dva boda, ali prvenstvo nije završeno, od nas bi bilo neodgovorno da negdje ispustimo bodove – rekla je nakon utakmice.

Svaka utakmica do kraja prvenstva (16. svibnja) bit će važna, ”kvalifikacijska” za osvajanje naslova prvakinja. Igra se još osam kola. U Koprivnicu dolaze Zrinski, Bjelovar, Koka i Split 2010, a domaćini Podravki Vegeti bit će Zamet, Pitomača, Sesvete Agroproteinka, i Petason Vranjic. Zadatak je: pobijediti sve i osvojiti naslov.

Prvi je, dakle, na redu Zamet. Protiv Podravke Vegete svi igraju do zadnjeg atoma snage. Tako će i Koprivničanke igrati protiv svih.