Podravka u Nordhausenu // Foto Ivo Čičin-MašanskerOd 14,30 sati u petak Podravka Vegeta je u njemačkom Nordhausenu, gdje se u subotu u 14 sati igra utakmica 6. kola B grupe EHF Lige prvakinja Thüringer – Podravka Vegeta. Iz Koprivnice se krenulo u 5,30 sati, do Frankfurta iz Zagreba zrakoplovom Croatie airlinesa, a onda tri sata vožnje autobusom od Frankfurta do Nordhausena.

Istim zrakoplovom putovala je i ekipa riječkog Zameta, pa su se tako zajedno našle aktualne prvakinje Hrvatske, Podravka Vegeta, i doprvakinje, Zamet. Riječanke su putovale u Odense u Danskoj, gdje će za vrijeme vikenda odigrati dvije utakmica EHF kupa. Međusobno su zaželjele uspjeh na gostovanjima. U subotu i nedjelju i Umag igra dvije utakmice s Érdom i Mađarskoj.

Trening u Nordhausenu // Foto Ivo Čičin-MašanskerVečeras je Podravka Vegeta imala trening u Nordhäuser Ballspielhalle. Utakmica se inače igra u Wiedigsburghalle Nordhausen, kao i prošle godine.

Nakon treninga trener Goran Mrđen dao je izjavu za naš portal, osvrnuvši se, razumljivo, i na izgubljenu utakmicu u srijedu:

– Ne možemo preskočiti u izjavi Lokomotivu. Sigurno je da smo razočarali. Znali smo da će nam se kad-tad dogoditi loša utakmica, a najmanje smo htjeli da nam bude netko tko nam je u ovom trenutku iza leđa. Mislim da nije bilo upitno htijenje, bilo je upitno stanje forme i organizacija napada. Dobili smo 16 golova i to nije puno, ali taj šuterski dio, koji sam spominjao prije 15-ak dana, a vidjelo se i protiv Splita doma, pokazao je da imamo problem s realizacijom i lošim napadom. Da smo zabili svoja dva zadnja sedmerca sad bi pričali o teškoj utakmici koju smo dobili. Ali ako nam se to trebalo dogoditi, onda je bolje da nam se to dogodilo sada, tako da imamo dobru opomenu za dalje. A napise po novinama ne bih komentirao.

Trening u Nordhausenu, Alen Marošević // Foto Ivo Čičin-MašanskerMrđen je u pravu. Ne živi se od jedne utakmice i Podravka Vegeta nije dosad ni trjumfirala kad je bilo dobro, niti je shvaćala tragično ako nije bilo dobro. Ritam kojeg imaju naše državne prvakinje srijeda-nedjelja daje svoj danak, ali se Koprivničanke nisu ni u jednoj utakmici predale i nisu izgubile tlo pod nogama. Domaća liga još se igra do svibnja iduće godine.

– Što se tiče sutrašnje utakmice s Thüringerom, ne možemo ni mi iz svih ovih utakmica izaći neokrznuti. Pa Ivana Dežić neće igrati zbog problema s leđima, Lana Franković ima problema sa stopalom, postoje određeni problemi i kod drugih, ali igrat će sve.

Thüringer igra doma, nezgodan je, pokazivao je sve to ove godine, da puno o tome ne lamentiram. Mi ćemo probati za kraj Lige prvakinja odigrati što kvalitetniju utakmicu. Neupitno je da ćemo morati rotirati igračice puno više, s obzirom na to da smo već sve umorniji, da ćemo vjerojatno dati, bez obzira na razliku u golovima, priliku onim igračicama koje su igrale manje. Ne samo zato što su one koje su igrale umorne, nego mislim da moramo parirati visokom ritmu Thüringera. Moramo odigrati kvalitetnu obranu, da trkački stignemo njihovu polukontru i kontru i da igramo na njihovu postavljenu obranu i tu možemo biti dobri. Pokazali smo da možemo, jer smo doma odigrali vrhunskih 45 minuta, možda i najboljih do sada. Trebamo se uhvatiti za to kao temelj i onda nadograditi što dalje. Utakmica rezultatski ne znači prolaz dalje, ali bitna je svaka utakmica Lige prvakinja. Nismo došli ovdje da odšetamo, nego da budemo pravi.

Trening u Nordhausenu // Foto Ivo Čičin-MašanskerOd ponedjeljka na okupu je reprezentacija, koja će se spremati za Croatia cup u Umagu. Ivana Dežić iz Podravke Vegete i Andrea Čović iz Budućnosti otkazale su zbog ozljeda, a i još poneka igračica (za Penezić se zna od ranije). Njih će zamijeniti pričuvne igračice, a o tome će se Mrđen službeno oglasiti iz HRS-a kao izbornik.