Jaka obrana u susretu s VeszprémomIza rukometašica Podravke Vegete, koja se spremaju za domaće prvenstvo, Ligu prvakinja i EVN Super kup, pet je dana testiranja i priprema u Koprivnici, 10 dana u Daruvarskim toplicama, tri dana turnira u Mađarskoj i osvojenog prvog mjesta te, uz nekoliko treninga u dvorani, na kraj rafting na Mrežnici u četvrtak. U subotu (20. kolovoza), s početkom u 18 sati, prvi puta ove sezone predstavit će se u Koprivnici, a suparnik je znanac iz Lige prvakinja Zvezda iz Zvenigoroda. U RK Podravki svim trenerima podmlatka utvrđen je novi zadatak: na utakmice Podravke Vegete moraju doći sa svim mladim i malim rukometašicama, kako bi se podigla atmosfera u dvorni njihovom živošću i mladošću.

PODRAVKA VEGETA LIMITIRANA NA 17 IGRAČICA

Podravka Vegeta promijenjena je u odnosu na prošlu sezonu, prva ekipa ima samo 17 igračica, među kojima su i četiri iz podmlatka, dok su ostale u Podravki Lino, ili su otišle na potvrdu u druge klubove. Zadnja je informacija da su to i sestre Beljo. Tako je situacija s igračicama u Podravki potpuno raščišćena: za otišle seniorke bolje je da igraju u drugim klubovima, nego budu vječite rezerve s malom minutažom. Time su smanjeni i troškovi stipendijskih ugovora. Stasaju li, sazriju za Podravku Vegetu, vrata će im uvijek biti otvorena.

”HRVATSKA” ZVEZDA

Zvezdu iz Zvenigoroda vodi hrvatski trenerski trojac Zovko, Matijević, Šola, a tamo je i dosadašnja Podravkina igračica Svitlana Pasičnik. Spremaju se za Kup kupova u Sloveniji i igraju utakmice. Dvije probne u Mađarskoj Zvezda je izgubila od Györa. No, Györ je nakupovao kvalitetne igračice i slično kao Krim, Hypo i Podravka Vegeta, nema konkurenciju u svojoj državi. Stoga je razumljiva odluka tih klubova o formiranju EVN Super lige.

Zvezda je u Koprivnici od petka, u 19,30 sati ima trening u dvorani, a rezrevirano je i vrijeme u subotu prije podne.

NOVA IGRA PODRAVKE, DAMNJANOVIĆ I HORVAT SU POJAČANJA

Podravka Vegeta na turniru u Mađarskoj pokazala je snagu, pa čak i taktiku, iako je to rano razdoblje priprema i s novim igračicama, dok neke nisu ni bile s ekipom zbog juniorskog EP, pa su do ponedjeljka na odmoru Andrea Čović, Marijeta Vidak i Ivana Dragišić. Nova Podravka s novim igračicama Damnjanović i Horvat drugačija je od prošlogodišnje. One svojim skokovima i pucanjem oslobađaju prostor za druge, osobito za Tatari, tako da su obje više nego dostojne zamjene za Nikčević, koja je otišla u Alcou Fehérvár i Pasičnik. Na lijevom krilu umjesto Zebić (Španjolska, Itxako) sada igra Pušić, a ulazi i Pongrac.

Slijedi vrijeme uigravanja i provjera. U četvrtak Podravka Vegeta putuje na međunarodni turnir u Pločama (ne ”gine” joj susret u polufinalu ili s Krimom, ili s Budućnosti), a početkom rujana u Koprivnici je memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo. A onda prvenstvo i EVN liga. Liga prvakinja počinje od listopada.

ODBIJENA REPREZENTACIJA ARGENTINE

Trenera Nevena Hrupeca kontaktiralo je vodstvo argentinske reprezentacije, koja bi na pripremama u Mađarskoj u Székesfehérváru htjelo vidjeti Podravku Vegetu kao sparing partnera. Svakako da godi poziv, jer je Argentina u regiji izabrala baš Podravku, ali je Hrupec morao odbiti, jer u to vrijeme, sredinom rujna, Podravka Vegeta ima već ugovorene termine međunarodnih probnih utakmica.