SS utakmice Lokomotiva - Podravka Vegeta 24:24 u Zagrebu // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 19. kolu 1. HRL za žene u subotu 14. ožujka s početkom u 19,30 sati u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici igraju Podravka Vegeta i Lokomotiva. Podravka Vegeta na tablici zauzima 1. mjesto, Lokomotiva je treća, a između se smjestio rječki Zamet. Podravka Vegeta ima 35 bodova, Zamet tri manje, 32, Lokomotiva 30, a iza njih smjestile su se moguće ”crne mačke” za favorite, Zelina s 29 i Sesvete Agroproteinka s 25 bodova.

1. Podravka                18    17    1    0    594:393    35

2. Zamet                     18    16    0    2    512:380    32

3. Lokomotiva             18    14    2    2    531:361   30

4. Zelina                     18    14    1    3    498:411    29

5. Sesvete                  18    12    1    5    539:442   25

Sesvete Agroproteinka već je otela bod Lokomotivi u prošlom kolu, a u ovom gostuju kod Zameta. I to će biti derbi za vrh. Kao što će susret između Podravke Vegete i Lokomotive biti, ako ne derbi prvenstva, tj. utakmica koja odlučuje o prvakinjama, a ono derbi kao važna ili najvažnija utakmica, susret najboljih ekipa, što derbi po svojoj definiciji i jest. Ili derbi kola.

Mislimo da je ona sve to. U Zagrebu je bilo neriješeno, Podravka Vegeta propustila je tada pobjedu. A bila je to jaka Lokomotiva, europska. Danas više nije takva. Ono što je Podravka odavno prošla sada prolaze i Zagrepčanke: ambicije splašnjavanju pri sudaru s financijskim zidom, a rukometašice traže kroz rukomet egzistenciju i klubove koji imaju siguran novac za bolji sastav i veće domete.

No, utakmica u Koprivnici bit će ne samo važna zbog vječnog rivaliteta dva kluba, već i stoga što će na ogled pred gledatelje izaći dvije najbolje hrvatske ekipe koje su ove sezone Hrvatsku predstavljale u Europi. Važna je i stoga što će aspirant na naslov prvaka, Podravka Vegeta, igrati s aktualnim prvakinjama.

U svemu tomu treba reći da stručno vodstvo još od ozljede Mirande Tatari upozorava na manjak vanjskih igrčica i na činjenicu da je pravi konkurent i opasnost rječki Zamet. Otuda i sva ozbiljnost koju smo vidjeli na gostovanju kod Zameta, kada se Podravka Vegeta predstavila u europskom izdanju. Svlada li se Lokomotiva i u zadnjem kolu u Koprivnici i Zamet, a premoste dva škakljiva gostovanja kod klubova koje trener Goran Mrđen uvažava kao i sve druge, ili ipak malo više, u Sesvetama i Zelini, onda će Podravka Vegeta biti suverena, tj. vrhunska po moći i rangu.

Iako je fraza otrcana, do toga se mora doći ”korak po korak”, bez zaletavanja ili omalovažavanja bilo koga. Jer nakon utakmice s Lokomotivom slijede dva susreta sa Sesvetama Agroproteinkom u gostima, onaj važan u prvenstvu i (pre)važan u Kupu. Jer Hrvatski kup je prvi ovosezonski cilj, a nakon toga, kalendarski, slijedi prvenstvo.

Ili šatro: vratiti obje kante u Koprivnicu!