S utakmice Podravka Vegeta - Umag 27. listopada 2015. // Foto Ivo Čičin-MašanskerOsmina finala Hrvatskoga kupa za žene igra se ove subote. Time počinje drugi dio domaće rukometne sezone. Već idućeg tjedna nastavak je 1. HRL za žene kada će Podravka Vegeta igrati važnu utakmicu u Sesvetama. No, prije toga, ove subote, Podravka Vegeta gostovat će kod Umaga kod kojega kreće u ovranu Kupa. To je ujedno i najjača utakmica osmine finala. Igra se samo jedna utakmica.

Nije ni Umagu svejedno. Poznato je da se završnica Kupa igra u svibnju u Umagu, kao stalnoj destinaciji Hrvatskog rukometnog saveza, pa domaćin želi sudjelovati u polufinalu i finalnim utakmicama. Međutim, prolaz će ostvariti samo jedna ekipa. Igrat će se, kako to kaže trener Podravke Vegete Goran Mrđen, bez prava na pogrešku.

Utakmica se igra u dvorani Stella Maris s početkom u 16,45. Sudit će suci iz Rijeke Robert Bernobić i Nikša Kalčić, a i nadzornik HRS-a je Dubravko Konjuh, također iz Rijeke.

Ostali parovi 1/8 finala: Zelina – Murvica, Brod – Sesvete Agroproteinka, Lokomotiva – Zrinski, Trešnjevka – Zamet, Koka – Bjelovar, Ivanić – Đakovo i Petason Vranjic – ŽARK Split.