Sa susreta dvaju klubova ljetos u Metkoviću, Damnjanović u skoku // Foto Ivo Čičin-MašanskerBudućnost je u zatvorenoj trening utakmici pobijedila Podravku Vegetu s 29:28 (12:13). Utakmica je odigrana u četvrtak navečer u Sportskom centru Morača u Podgorici. Podravka Vegeta došla je u Crnu Goru na poziv Budućnosti, koja se sprema za finalne susrete Lige prvakinja s mađarskim Györom. Crnogorski klub platio je sve troškove prijevoza i boravka.

Trener Neven Hrupec i njegovi pomoćnici Bojan Golub i fizioterapet Bojan Savić poveli su 14 igračica, a u vodstvu puta bila je samo direktorica RK Podravke Božica Palčić. Poziv Budućnost shvaćen je kao kompliment ekipi Podravke Vegete i daljnje produbljavanje vrlo dobrih veza dva kluba. Ako se tome nadovežu dobre veze s Hypom i Krimom, Podravka Vegeta u tri države važi kao respektirajući sastav za stalne članice Lige prvakinja.

No, i na osnovi rezultata slobodno se može reći da je Podravka Vegeta dostojno ”predstavljala”, bolje reći glumila, Györ, jer rezultat s finalistom Lige prvakinja svakako je obećavajući. Podravki Vegeti ta utakmica jako je dobro došla kao provjera stanja nakon Kupa, a prije odlučujuće utakmice prvenstva s Lokomotivom u Zagrebu 9. svibnja.

Nakon utakmice trener Podravke Vegete Neven Hrupec rekao je:

– I Budućmnost i mi jako smo zadovoljni s odličnom utakmicom i odličnim sparingom, a igrali smo pod jednim možda neuobičajenim uvjetima, pod glasnom glazbom zbog koje se ništa nije čulo. Pokušali smo imitirati finale Lige prvakinja, barem po buci. Moram reći da su naše rukometašice bile jako motivirane, a s jedne i druge strane bilo je lijepih poteza i dobre igre. Domaćini su se jako zahvaljivali i kazali da će im ovo jako pomoći u onome što žele, a to je osvajanje Lige prvakinja.

Hrupec je dodao da su uoči utakmice imali samostalni trening:

– Samo smo se spremali za tu utakmicu. Imali smo određene zahtjeve od Budućnosti što bi trebalo odigrati, toga smo se i pridržavali, međutim, išli smo na rezultat i probali smo dobiti utakmicu. Zato sam zadovoljan. Ovaj izlet je imao svog smisla. Zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu i na plaćenim troškovima puta i boravka.

TRENING UTAKMICA

BUDUĆNOST – PODRAVKA VEGETA 29:28 (12:13)

PODGORICA – Sportski centar Morača. Bez gledatelja. Suci: Bogdan Kaluđerović i Ivan Vujačić (oba Crna Gora).

BUDUĆNOST: Woltering, Barjaktarović, Vukčević; Miljanić 3, Đokić 5, Radović 2, A. Bulatović 2, Savić 5, Popović 5, K. Bulatović 4, Mehmedović 1, Gjorgijevska 1, Lazović 1. TRENER: Dragan Adžić.

PODRAVKA VEGETA: Žderić, Jelčić; Čović 3, Kožnjak 2, Pongrac, Petković 1, Gaće 4, Damnjanović 8, Milanović Litre 1, Dragišić, Havić 1, Tatari 4, Horvat 2, Pušić-Koroljević 2. TRENER: Neven Hrupec.

ISKLJUČENJA: Budućnost 10 minuta (Lazović 2+2+2, diskv. u 58. minuti, Radović 2+2), Podravka Vegeta 2 minute (Petković).

U SUBOTU U PODNE S ORIJENTOM PRESOFLEXOM

U subotu u podne, u 12 sati, Podravka Vegeta igra s Orijent Presoflexom. Neka ne iznenađuje rani početak utakmice, jer tri utakmice 24. kola 1. HRL igraju se već u petak, što je bila i želja Podravke Vegete, ali Orijent Presoflex nije dao pristanak. Ostale utakmice u subotu igraju se u ranim terminima (u 16 sati, a samo jedna, u Umagu u 18) jer slijede prvosvibanjski praznici, a idućeg tjedna ne igra se redovito kolo, pa se traži koji dan i sat odmora više.

U 14 sati u subotu igraju i Podravka Lino – Vukovar u susretu predzadnjeg, 21. kola 2. HRL sjever.