Nakon regionalne Hrvatska liga: s utakmice Zagorje - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerU utorak i srijedu igraju se utakmice ”filtera” za ulazak u završnicu rukometnoga kupa Hrvatske za žene. Četiri su utakmice četvrtzavršnice. U utorak u 19,30 sati u maloj dvorani na Gripama u Splitu sastaju se prvoligaš Split 2010 i branitelj naslova u kupu Podravka Vegeta.

Ostale tri utakmice u srijedu su, a igra se samo jedna, eliminacijska: Umag – Koka, Lokomotiva – Zelina i Zamet – Dugo Selo 55. Prema snazi ekipa dajemo europskoj Lokomotivi prednost pred Zelinom, vodećoj ekipi Prva lige Zametu pred Dugim Selom, a dozvoljavamo da Umag i Koka mogu iznenaditi jedni druge. Niti ne sumnjamo u jačinu prvakinje Hrvatske, braniteljice kupa i sudionice europske Lige prvakinja Podravke Vegete u odnosu na splitski klub.

Pobjednici će se naći u tradicionalnoj završnici kupa na danima hrvatskoga rukometa u Umagu 15. i 16. svibnja.

Podravka Vegeta u Split odlazi u utorak ujutro, na utakmici neće biti pomoćnog trenera Filipa Turka, koji se priključuje ekipi nakon utakmice, ali će Goranu Mrđenu na klupi asistirati Krunoslav Tkalec kao predstavnik ekipe.

Podravka Vegeta do petka popodne boravit će u Biogradu, gdje će se obaviti mini pripreme za nadolazeće prvenstvo Hrvatske.

USKORO DOIGRAVANJE U TRI LIGE: ZA PRVAKA, ZA POREDAK I ZA OSTANAK

Nakon što završi ligaški dio 1. HRL za žene, od 22. ožujka igra se Liga za prvakinje, Liga za poredak i Liga za ostanak. U Ligi za prvakinje automatski se uključuju Podravka Vegeta i Lokomotiva, koje su zbog međunarodnih nastupa klubova oslobođene nastupa u Hrvatskoj ligi, a uz njih i prve četiri plasirane ekipe 1. HRL, a to su i tako će i ostati, Zamet, Sesvete Agroproteinka, Trešnjevka i Zelina. Tih šest ekipa igrat će po liga-sustavu 10 kola, svaki sa svakim dva puta, dok kuće i u gostima. Pobjednik će biti prvak Hrvatske.

U Ligi za poredak igrat će Samobor, Koka i Umag te Osijek ili Split 2010 (zavisno od rezultata zadnjeg kola), a u Ligi za ostanak Osijke ili Split 2010 te Dugo Selo 55 i Vranjic. U 1. HRL natječe se 11 klubova, a u zadnjem, 22. kolu, igraju: Zamet – Osijek, Koka – Umag, Split 2010 – Dugo Selo 55, Zelina – Trešnjevka i Sesvete Agroproteinka – Vranjic, dok je Samobor bez suparnika.