Ivona Mrđen u napadu Lina // Foto Ivo Čičin-MašanskerU utakmici zadnjeg, 18. kola, 2. HRL sjever za rukometašice Podravka Lino u predigri glavne utakmice u srijedu (Podravka Vegeta – Lokomotiva) odigrale su zaostalu utakmicu s Bjelovarom. Bjelovar je bio uspješniji za jedan gol, iako je tokom utakmice imao i veliku razliku (poluvrijeme 11:19). No, pred kraj susreta Linice su stizale i gotovo dostigle, ali ostale su ”prekratke”. Pobjeda Bjelovara je zaslužena: zauzeo je 2. mjesto, a Podravka Lino odlično peto.

Napad Bjelovara // Foto Ivo Čikčin-MašanskerTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Utakmica u kojoj smo u dva poluvremena pokazali dva različita lica. Cijelo prvo poluvrijeme igrali smo izrazito loše s bezbroj izgubljenih lopti, slabom obranom i nepreciznim šutevima na gol. Razlog takve igre vjerojatno velikim dijelom leži u činjenici da veliki broj igračica, njih osam, nije treniralo pet dana, što zbog slobodnog vikenda, što zbog školskog putovanja. Cijelo to prvo poluvrijeme smo se tražili, da bi u drugom poluvremenu pokazali sasvim drugo lice.

U nastavku utakmice iz minute u minutu lomili smo Bjelovar visokim tempom, kvalitetnim i učinkovitim napadom, međutim igra u obrani i dalje nije nam imala potrebnu čvrstinu, pa nam je ponestalo minuta kako bi napravili potpuni preokret i na kraju dobili utakmicu.

Trenerica Podravke Lino Snježana Petika // Foto Ivo Čičin-MašanskerPLASMAN NIJE BIO PRIORITET ZA MLADU EKIPU

Ovom utakmicom završeno je natjecanje 2. HRL sjever. Prvenstvo smo završili na petom mjestu, što osobno smatram uspjehom zbog činjenice da nam okosnicu čine igračice od 15 i 16 godina. Poredak na tablici vjerojatno je mogao biti i za nekoliko mjesta bolji da smo ganjali rezultat. Međutim, na početku natjecanja bili smo svjesni da zbog mladosti ekipe nismo u krugu onih koji bi trebali voditi glavnu riječ, pa smo odlučili da nam prioritet na prvom mjestu bude stjecanje iskustva i pokušaj da dobijemo što širi fond igračica koje u svakom trenutku mogu zamijeniti umorne i odigrati tako da rezultat ne trpi izostanak bilo koje igračice.

Kao i u prijašnjim i na ovoj utakmicu samo jedna igračica nije ulazila u igru, a sve ostale su dobile priliku zaigrati i dati svoj obol rezultatu. Pohvale za prikazanu igru zaslužuju obje vratarke Markanović i Krmpotić, koje su bile sigurne čuvarice mreže bez obzira što nisu imale veliku pomoć od obrane. U velikom broju igračica koje su se upisale u listu strijelaca prednjačile su Pavlović, Mrđen, A. Oremović , Horvat i Široki.

UTAKMICA 18. KOLA 2. HRL SJEVER ZA ŽENE

PODRAVKA LINO – BJELOVAR 30:31 (11:19)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 50. Suci: Miljenko Medved i Matko Murić (Varaždin), Nadzornik: Damir Kuti (Osijek).

PODRAVKA LINO: Krmpotić, Markanović; Ljubić 1, Karlovčan, Pejak 1, Šenvald, Zagorščak 1, Hmelina, Horvat 3, Alvir 1, Papac 2, M. Oremović 2, Pavlović 8, A. Oremović 4, Široki 3, Mrđen 4. TRENERICA: Snježana Petika.

BJELOVAR: Lešnik, Tomiša; Bošnjak, Tolić 4, A-M. Gavrić 6, Lupić 2, Ðud 7, M. Gavrić 1, Anić 4, Hruby, Maras, Gašparović 4, Fabičević 1, Turković 2. TRENER: Nenad Horvat.

SEDMERCI: Podravka Lino 3(2), Bjelovar 3(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 4 minute (Karlovčan, Pavlović), Bjelovar 6 minuta (Ðud 2+2+2). Napad Bjelovara // Foto Ivo Čičin-Mašansker