Skok Katarine BulatovićDobri odnosi između crnogorskih rukometnih prvakinja Budućnosti i hrvatskih prvakinja Podravke Vegete otvorili su ovoga tjedna mogućnost zajedničkih treninga i zatvorene trening utakmice. U srijedu navečer bez gledatelja: Podravka Vegeta – Budućnost 26:27 (10:16).

Budućnost je doputovala iza ponoći, ali je prije podne trenirala u gimnazijskoj sportskoj dvorani. Tom prigodom lakše je ozlijedila gležanj najbolja crnogorska, a ne tako davno, i svjetska rukometašica, Bojana Popović, pa nije nastupila navečer.

Dokaz žustrine: nalet PetkovićBudućnost će u četvrtak prije podne imati zajednički trening s Podravkom Vegetom, a onda se vraća u Podgoricu. Obje ekipe spremaju se za Ligu prvakinja, a nije lako pronaći primjerene suparnike, pa daljina u tom slučaju ne predstavlja prepreku. Budućnost je trebala sudjelovati i na Bepovom turniru, ali je svadba jednog od dužnosnika spriječila dolazak.

ŽUSTRA UTAKMICA

Ekipe su od početka igrale vrlo žustro, brzo, izjednačeno, Nakon početnog vodstva domaćih oko 20. minute bilo je 7:7, a onda je koncentriranija i brža Budućnost u 21. minuti povela 7:10, doduše u vremenu kad je Podravka igrala s igračicom manje. Šest minuta kasnije, već je bilo plus 6 za Budućnost, 8:14. Na poluvrijeme se otišlo s istom razlikom, s rezultatom 10:16. U tom razdoblju, a odnosi se i na kasnije, primijetili smo da sutkinje nisu htjele oštetiti gošće, ali povlačenja, rušenja, za kaznu su, pa malo ujednačenijeg pristupa ekipama ne bi bilo na domet.

Čović, Kožnjak i Gaće pod paskom Đokić, Števin i A. BulatovićTreneri Adžić i Hrupec isprobavali su razne igračice i razne varijante. Adžić je inzistirao na čvrstoj obrani, Hrupec je imao problema s igračkom disciplinom, nerezonskim završavanjem napada… Petković nije dobro zamjenjivala Horvat, koja je dala tri gola iz igre, solidno su odigrala dva krila, Pušić-Koroljević i Gaće, a Damnjanović je dala 8 golova iz igre plus 4 iz sedmeraca. Na jačim utakmicama i Horvat i Tatari moraju biti ”svoje”, jer ne može čitav teret ležati na jednoj pucačici i dva krila.

Iako nije važno, ali u službenim utakmicama moglo bi biti, u predzadnjoj minuti, kod vodstva Budućnosti 25:27, Kožnjak puca nekakav odbijanac od poda i preko gola. Da uvijek treba ići punom snagom i do gola pokazala je Damjnaović nakon sirene. Izvodila je deveterac i pogodila mrežu u samom uglu gola za smanjenje razlike i konačni rezultat 26:27. I u zadnjoj minuti moguć je preokret. Tako je Podravka Vegeta dobila turnir u Metkoviću, a slično je bilo i na Bepu.

Odlično je branila Clara WolteringPRIJATELJSKA MEĐUNARODNA UTAKMICA

PODRAVKA VEGETA – BUDUĆNOST 26:27 (10:16)

KOPRIVNICA – Gimnazijska sportska dvorana. Zatvorena utakmic, bez gledatelja. Sutkinje: Maja Vajdić i Lorena Jurenec (obje Koprivnica).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (-+1), Jelčić (7+1), Kapitanović (-); Čović, Kožnjak, Pongrac, Šenvald, Petković, Gaće 5, Damnjanović 12(4), Milanović Litre, Dragišić, Vidak, Havić, Tatari 1, Horvat 4(1), Pušić-Koroljević 4. TRENER: Neven Hrupec.

BUDUĆNOST: Woltering (12+1), Barjaktarović (2+0), Vukčević (-); Miljanić 1, Đokić 4, Radović 4, A. Bulatović 2, Nikolić, Savić 1, Jovetić 4(2), Tacalie 5(5), K. Bulatović 1, Cvijić 1, Knežević 3(1), Mehmedović 1, Števin, Božović. TRENER: Dragan Adžić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 6(5), Budućnost 10(9).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Damnjanović, Tatari po 2), Budućnost 12 minuta (A. Bulatović, Savić, Jovetić, Cvijić, Mehmedović, Števin po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Clara Woltering (Budućnost).