Božica Palčić na presici // Foto Ivo Čičin-MašanskerUoči prve utakmice 3. kruga prednatjecanja za ulazak u ligu EHF kupa u klupskim prostorijama RK Podravke s.d.d. u srijedu je održana (odlično posjećena) konferencija za novinstvo na kojoj su o pripremama za utakmicu Podravka Vegeta – Bietigheim govorili direktorica i jedina članica Uprave Božica Palčić, trener i igračice Podravke Vegete Goran Mrđen, Marijeta Vidak i Ekatarina Nemaškalo.

I BIETIGHEIM U HRVATSKU I PODRAVKA VEGETA U NJEMAČKU AUTOBUSOM

Božica Palčić iznijela je tehničke, osnovne podatke o utakmici. Utakmica će se igrati u nedjelju 13. studenoga u 18 sati u sportskoj dvorani gimnazije Frana Galovića. Tko prođe u dvije utakmice igrat će u siječnju i veljači ligu EHF kupa. Suci su iz Mađarske, Péter Herczeg i Péter Südi, a delegatkinja je Janka Stasova iz Slovačke.

Njemice dolaze u petak i bit će smještene u Đurđevcu (boravak na osnovi reciprociteta), suci i delegatkinja dolaze u subotu i imat će smještaj u hotelu Podravina u Koprivnici. Bietigheim dolazi autobusom, a i Podravka Vegeta putuje u Njemačku autobusom.

BESPLATAN ULAZ UZ PREDOČENJE ULAZNICE

– Ulaz je besplatan, ali se mora predočiti ulaznica. Od danas besplatne ulaznice mogu se podići u koprivničkoj pivnici Kraluš, na recepciji hotela Podravina, na recepciji Podravke d.d. i u prostorijama kluba u sklopu gimnazijske sportske dvorane – obavijestila je Božica Palčić.

S lijeva: Palčić, Mrđen, Vidak, Nemaškalo // Foto Ivo Čičin-MašanskerKAD POČNE UTAKMICA FAVORIT NA PAPIRU NESTAJE

Palčić je iznijela i svoje viđenje i očekivanja:

– Njemice su na papiru favorit. Njihov proračun iznosi 2,5 milijuna eura, pa im to omogućuje da imaju nekoliko nizozemskih, danskih, norveških i njemačkih reprezentativki. Međutim, kad se izađe na teren 40×20 metara i šest protiv šest igračica, onda favorit na papiru nestaje, teren progovara. I ukoliko naše rukometašica budu prave, dadu sve od sebe i ”bace se na glavu”, što i same govore, onda mislim da neće biti problema. Osobno želim da dobijemo utakmicu u Koprivnici, da s pobjedom odemo u Njemačku, a onda je sve moguće, tj. kako bude – bude.

Organizacija utakmice je na razini Lige prvakinja. Tako organizira Podravka, iako EHF to ne traži, to je ispod nivoa Lige prvakinja, mada u EHF kupu sudjeluje sva sila klubova koji su igrali Ligu prvakinja, pa i osvajali naslove europskih prvakinja (Hypo, Podravka). Zato će i novinari imati akreditacije i osigurana radna mjesta. Nije svugdje u Europi tako, ponegdje dvorane nisu prilagođene ni za upotrebu laptopa, nema primjerenih stolova, niti sigurnih mjesta…

POZIV NAVIJAČIMA I LJUBITELJIMA ŽENSKOG RUKOMETA

– Pozivam sve navijače i ljubitelje ženskog rukometa da u nedjelju dođu u gimnazijsku sportsku dvoranu u što većem broju i da podrže našu ekipu – zaključila je direktorica Palčić.

SUTRA: ŠTO KAŽU MARIJETA VIDAK I EKATARINA NEMAŠKALO