Podravka Vegeta - Lokomotiva, ilustracija // Foto Ivo Čičin-MašanskerFestival rukometa u Umagu prešao je u drugu polovicu. U prvoj su Podravka Vegeta i Zamet ostvarili ulazak u finale Hrvatskoga kupa, a isto su učinili kod muških PPD Zagreb (Zgreb – Nexe 30:18) i Varaždin (Varaždin – Dubrava 26:21), pa će u muškom finalu u nedjelju igrati PPD Zagreb i Varaždin.

U petak je odigrana utakmica za 3. mjesto za žene. Lokomotiva je pobijedila Zelinu 32:17 (15:8). Obje ekipe uputile su se kući, a u subotu u 15,30 igra se utakmica muških za 3. mjesto. Sastaju se Nexe – Dubrava.

U 18,15 žensko je finale. Podravka Vegeta sa Zametom traži svoj 21-i osvojeni kup.

Večer prije bilježimo razmišljanja trenera Podravke Vegete Gorana Mrđena.

– Kup je lutrija, malo smo se i bojali, moramo priznati, jer nema popravka. Međutim, ovo jučer s Lokomotivom bilo je sjajno. Je li istina da je to najbolja utakmica Podravke Vegete u ovoj sezoni? – pitamo.

– Ovako: prvo smo se bojali, a bojimo se i dalje. Odigrali smo polufinale, ispred sebe imamo finale. Je li bila najbolja utakmica ne znam, ali jedna od boljih – sigurno. Dobra je bila utoliko što smo igrali povezano, odigrali smo i obranu i napad. U tom smislu sigurno ide u rang ponajboljih utakmica Podravke Vegete.

– Druga stvar koju moramo znati je da smo odigrali polufinale i da nismo ništa napravili! Jer ne smije nam u glavi biti da je ovo polufinale – finale. Nije to finale i Zamet ima dobru ekipu. Izgubili smo u Rijeci jedan razlike, to nam je opomena i bitno da znamo u glavi da možemo i izgubiti od njih.

– Moramo imati pristup kao što smo ga imali i u prvoj utakmici s Lokomotivom. Naravno da će Zamet dati sve od sebe da iskoristi situaciju jedne utakmice u kojoj se sve može. Evo, gledali smo danas muško polufinale gdje tri obrane golmana sedmeraca u nizu preokrene utakmicu. A dobru utakmicu možemo ponoviti ako u utakmicu uđemo ”prazne glave” od polufinala.

– Zajedništvo koje je jučer iskazano u igri imponira…

– Da, baš smo bili zajedno! Od prve do zadnje. Za vrijeme utakmice i prije i poslije i danas, u petak, na kraju krajeva. To zajedništvo moramo ponoviti. To je prvi detalj koji moramo ponoviti, detalj koji nosi Kup.

– Konačna poruka za finale?

– Možda je fraza, ali moramo biti hrabri i trezveni. Moramo ponoviti utakmice sa Zametom, sve dosad – osim ove zadnje u prvenstvu!

Pametnome dosta!